Залозите за спад на акциите на Merrill Lynch при рекордно ниво

518
Залозите за спад на акциите на Merrill Lynch при рекордно ниво

Залозите, че акциите на щатската инвестиционна банка Merrill Lynch & Co. ще се понижат, изразени с "пут опции", са се повишили до рекордна стойност с предстоящите резултати на компанията, които се очаква да излязат през тази седмица.

Очакванията на инвеститори и анализатори са, че щатската банка ще отпиши активи на стойност 8 млрд. долара с изнасянето на новите си резултати.

Изтъргуваните пут опции са се повишили до рекордните 1.33 млн. и значително са превишили тези на кол опциите, като са били в съотношение с тях 1.8 към 1 – това е най-голямото подобно съотношение от юли 1996 година насам.

Загубата на акция на компанията се очаква да е 2.06 долара при изнасянето на резултатите на компаниите на 17 април, според средните очаквания на 15 анализатори.

Неофициалните очаквания на инвеститорите обаче са за по-голяма загуба на акция, която да инициира понижение в цената и печалба от пут опциите.

Доста е възможно обаче, в случай, че резултатите на компанията се окажат в съответствие с очакванията или по-добри, да станем свидетели на повишение в цените на акциите и загуби за купуващите пут опции.

От началото на годината акциите на Merrill са се понижили с 20% след рекордната загуба, отчетена през четвъртото тримесечие на миналата година.

Най-голяма концентрация на открити контракти при пут опциите са тези със страйк от 45 долара и изтичащи в края на седмицата. Техният обем се е повишил с 62% през изминалия месец до 86 657 контракта. Втори такива с най-голям обем пут опции са отново априлски със страйк от 40 долара, чиито обем възлиза на 79 404 броя.

Инвестиционната банка е набрала свеж капитал в размер на 12 млрд. долара от инвеститори, сред които корейския Korea Investment Corp. и сингапурския Temasek Holdings, за да се справи с ликвидните си проблеми.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg