Руснаците се чувстват и определят като бедни

1037
Руснаците се чувстват и определят като бедни

Въпреки че икономиката на Русия се развива с много добри темпове, голяма част от руснаците са убедени, че живеят в бедност и мизерия. Това показва последното проучване на Russia’s Public Opinion Fund, като голяма част от тях винят за това собствения си мързел.

Сред всички анкетирани, повече от половината(56%) определят себе си като средна класа, една четвърт никога не са се чувствали бедни в около 39% се считат са много бедни.

Повечето анкетирани(71%) вярват, че по-голяма част от съседите им имат еднакви доходи с техните собствени, а 15% определят хората около тях като много богати.

В това проучване едва 2% от руснаците определят себе си за много богати, въпреки че броят на милионерите в страната расте с невероятно бързи темпове.

Помолени да определят положението на гражданите на страната като цяло, 58% казват, че руснаците живеят в бедност, а около 8% направо казват, че 80% от гражданите на бившата СССР са отчайващо бедни.

Голяма част от руснаците, подобно на нашенци, все още правят сравнение с времената на бившия СССР, като според тях тогава бедността е била много по-малка.

През последните четири години по времето на управлението на Путин, правителството се стремеше да се справи с ширещата се мизерия, и голяма част от анкетираните смятат, че в известен смисъл е било постигнато нещо.

Като основна причина за бедността, руснаците посочват ниското заплащане, мързела и всеобщото нежелание от страна най-вече на младите да работят.

Снимка:RussiaToday

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg