Samsung обяви началото на дръзка извънземна мисия със смартфон

23081
Samsung обяви началото на дръзка извънземна мисия със смартфон

© Samsung

Samsung Electronics Co. Ltd. днес обяви началото на дръзка, извънземна мисия, изпращайки смартфон Galaxy S10 5G в стратосферата, който да даде на потребителите шанса да направят селфи в Космоса.

През последните пет десетилетия Samsung предоставя на потребителите най-новите иновации в технологиите на екраните: от извитите телевизори, през двойно извит дисплей и сгъваемите смартфони.

Сега, в партньорство с авиокосмическата компания Flightline Films, Samsung отвежда технологията си до ръба на Космоса и предоставя на потребителите възможността да направят свое собствено SpaceSelfie на екрана на Samsung.


С мисията SpaceSelfie, Samsung демонстрира новаторския дух на бранда и поставя нов стандарт за възможностите на мобилните технологии. С над 200 прекарани часа на ръба на атмосферата, Galaxy S10 5G ще покаже силата на иновациите на Samsung и как компанията продължава да създава продукти, които превръщат невъзможното във възможно.

„За да отпразнуваме как на екраните на Samsung се случват невероятни неща, решихме да изведем селфита на следващо ниво, като да дадем шанс на хората да изпратят селфито си извън Земята“, каза Бенджамин Браун, главен маркетинг директор на Samsung Европа.

„Ние непрекъснато се стараем да преодоляваме границите на възможното и с мисията SpaceSelfie ще покажем, че невероятните неща продължават да се случват с помощта на технологията на Samsung - дори от ръба на Космоса“.

Как ще функционира мисията на Samsung?

Балон с високо налягане с размерите на половин баскетболно игрище (10.5 м х 18 м), ще бъде издигнат от стартова площадка в Южна Дакота в САЩ, носейки специална кутия за полезен товар - смартфонът Galaxy S10 5G, за да достигне до 64 900 фута над Земята (19.78 км).

Полезният товар е проектиран така, че да осигурява заснемането на качествени снимки, като се вземе предвид извивката на земната повърхност и отразяващата се светлина от Слънцето, чиято енергия ще захранва както полезния товар, така и самия смартфон S10 5G.

Обратно на Земята, потребителите ще имат шанс да получат снимка на селфито си в Космоса, като направят селфи с помощта на собствения си смартфон и го качат на специалната страница на мисията на уебсайта на Samsung.

Разработени са две специални приложения, които да помагат на мисията SpaceSelfie. Първото е приложение за управление на Наземния контрол, специално създадено за изпращане и получаване на селфита между Контролния център на мисията и Galaxy S10 5G.

Второто приложение е създадено за Galaxy S10 5G и комуникира с допълнителната камера на борда, командвайки я да направи снимка на телефона със селфито, показано на екрана на S10 5G. След това, приложението на S10 прави връзка с Наземния контрол като изпраща готовия кадър обратно до Земята и оттам то се доставя на потребителя за споделяне в неговите социални мрежи.

Подготвянето на S10 5G за пътуване в Космоса

Със S10 5G Samsung създаде телефон, който е толкова издръжлив, че може да устои на враждебните условия и налягането в стратосферата, без изолация или допълнителен калъф.

S10 5G е бил подложен на строги тестове преди изпращането му в Космоса, като е доказал, че е в състояние да издържи на температури до -65° Целзий. 6.7-инчовият Dynamic AMOLED дисплей на Galaxy S10 5G пък гарантира безпроблемна работа при екстремни условия, издържайки без да се кондензира или спука на двойно по-големи височини от връх Еверест.

От възможностите за споделяне на заряд, до повишаване на производителността чрез изкуствен интелект и интелигентен Wi-Fi, Galaxy S10 5G е едно от най-умните, надеждни и издръжливи устройства на Samsung.

Към днешна дата, само астронавти някога са имали възможността да си направят селфи в Космоса. Сега с помощта на Samsung, потребителите ще имат шанса да видят себе си в Земната орбита, без дори да са напускали дома си.

Всеки може да изпрати свое селфи през специалната страница на мисията на уебсайта на Samsung. За да изпратите селфито си в Космоса, посетете www.samsung.com/spaceselfie и качете снимката си.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg