Samsung Tech Institute развива уменията на младите хора

1591
Samsung Tech Institute развива уменията на младите хора

© Pixabay

Програмата на Samsung Tech Institute цели да развива уменията на младите хора и да стимулира създаването на нови работни места, предлагайки професионално обучение в сферата на информационните технологии.

С 231 клона и над 70 000 бенефициенти по света, „институтите“ си партнират с различни университети и местната власт, като всеки от тях е съобразен с конкретните нужди на страната, в която оперира.

Програмите, осъществени на развиващите се пазари, могат да предложат обучение на инженери за обслужване на клиенти, докато „институтите“ в по-развитите страни са предназначени да подкрепят софтуерните специалисти.

Младите хора, които са участвали в Samsung Tech Institute, не само имат по-добри възможности за работа, но и допринасят за развитието на техните собствени регионални общности.
 
България: Иновативна платформа, която носи промяна 

Samsung България и фондация „Заслушай се“, организация, която работи за осигуряването на равен достъп на хора с увреден слух в България, си партнират за разработването на иновативно мобилно приложение за трансформиране на говор към текст. Студентите от инициативата Samsung Tech Institute в България участват в менторската програма и имат възможността да работят по проекта с екип от професионални разработчици.

Пилотната фаза на приложението бе представена в края на миналата година, като платформата цели да помогне на близо 8000 ученици с увреден слух да получат равен достъп до образование, демонстрирайки позитивното въздействие, което студентите от Samsung Tech Institute имат върху тяхната общност.

По време на пилотната фаза приложението трансформира говора в текст с помощта на стенографи, като неговата разработка продължава и в момента, за да бъде напълно автоматизирано до края на тази година.  В допълнение, нови студенти от програмата Samsung Tech Institute се  включват в работата по разширяването на обхвата на платформата през 2017.

Иновативното приложение бе високо оценено от общността и получи три престижни награди – “Социално отговорна кампания“ от Forbes E-volution Awards 2017, 2-ро място в категория „Дебют на годината – кампания за нов продукт или услуга“ на BAPRA Bright Awards 2017 и 2-ро място в категория „CSR проект – бизнес сектор“ на PR Приз 2017.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...