Скрити трикове на Google maps, които не знаете

13364
Скрити трикове на Google maps, които не знаете

Използвате ли Google Maps? А знаете ли всичките му трикове? Съмняваме се.

Споделяйте местоположението си

Отправяте се на пътуване през уикенда и искате да сте сигурни, че всички ще ви последват? Google Maps ви позволява да споделяте местоположението си с до 72 часа в клип (въпреки че можете да персонализирате продължителността на времето).

Докоснете меню бутона в горния ляв ъгъл и кликнете върху "Споделяне на местоположението". Кликнете върху "Избиране на хора" и следвайте указанията, за да споделите местоположението си.

Намерете безопасен велосипеден път

Колоезденето на непознато място може да бъде малко страшно - особено когато не знаете какви пътеки да очаквате. Позволете на Google да ви помогне, като въведете местоназначението си и кликнете върху иконата с колело.

Това ще ви даде обикновени упътвания за велопътеки. За повече подробности кликнете върху бутона в десния ъгъл. В "Детайли на картата" кликнете върху "Колоездене". Картата ви ще се актуализира, за да се покажат различни типове пътища. Ето и ключът за Google:

Тъмно зелено: пътеки, по които няма автомобилен трафик

Зелено: Пътища, които се споделят с автомобили и имат отделна велосипедна алея

Точкова зелена линия: Пътища, които нямат велосипедна алея, но се препоръчват за велосипедисти

Кафяво: Неосигурени пътеки

Разберете какво да очаквате от трафика

Ако трябва да отидете на среща, но не знаете какъв трафик да очаквате, може да проверите натовареността с данните за трафика от Google. (Трябва да използвате версията за настолни компютри.) Въведете дестинацията си и докоснете "Насоки". Щракнете върху иконата на менюто горе вляво и изберете "Трафик".

В долния ляв ъгъл на картата ще видите опцията "Трафик на живо" или "Типичен трафик". Изберете "Типичен трафик" и въведете деня и часа, в който планирате да сте там. Ще можете да видите къде е вероятно да възникнат задръствания.

Намерете място на паркинга

Дори и след като стигнете до местоназначението си, паркирането може да бъде проблем. За щастие, Google може да ви каже какво да очаквате. Въведете дестинацията си и кликнете върху иконата на колата за упътвания за шофьори.

В много градове ще видите икона "Р" в долната част на картата. Това означава паркинг. До P ще видите ограничено, средно и лесно. Тези обозначения могат да ви помогнат да планирате пристигането си.

Спомнете си къде сте паркирали

Сега, когато намерихте място за паркиране, може да ви трябва помощ, за да си спомните къде е това място. След като паркирате, задайте картата и докоснете местоположението си (отбелязано с движещата се синя точка).

Кликнете върху "Задайте като паркинг местоположение" и вашите координати ще се запаметят.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Aly Chiman
# 0
04:11 | 2 November 2018
Hello there, My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at profit.bg promoted as a resource on our blog alychidesign.com ? We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well . If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know. Thanks, Aly
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...