Sony обогатява серията MASTER със суперголеми телевизори

920
Sony обогатява серията MASTER със суперголеми телевизори

© Sony

Sony Европа представи нови серии MASTER телевизори - ZG9 (8K HDR Full Array LED) и AG9 (4K HDR OLED). Телевизорите от серията MASTER на Sony са върхово постижение в качеството на картината, вече достъпно в домовете на зрителите, и предават визуалното съдържание максимално близко до творческата концепция на създателите му, посочват от компанията.

Серията MASTER обединява най-добрите телевизори на Sony, които осигуряват превъзходно качество, цветове, контраст и чистота на картината, близки до тези на професионален студиен монитор. Телевизорите от серията MASTER разполагат също и с режими Netflix Calibrated и IMAX Enhanced, за да гарантират, че съдържанието се визуализира максимално прецизно.

И двете нови серии са оборудвани с най-новото поколение процесор за обработка на изображенията X1™ Ultimate, осигуряващ точни детайли и контраст. Представен миналата есен с първите модели от MASTER серията - AF9 и ZF9, този процесор играе основополагаща роля в предоставянето на висококачествена картина.

Процесорът X1 Ultimate има уникален алгоритъм, разработен специално за 8K, който може интелигентно да открива и анализира всеки обект в изображението, което води до изключителни детайли и контраст за по-реалистична картина, която по-точно предава творческата визия на създателите й.

Висококачественият звук също е ключов елемент от преживяването на зрителя, затова сериите ZG9 и AG9 разполагат с новата технология Sound-from-Picture Reality, която възпроизвежда звука спрямо източника му в картината. Това означава, че когато актьорите говорят, звукът сякаш идва директно от устата им, а не от високоговорител, позициониран в долния край на телевизора.

Супер големите телевизори от серия ZG9

Телевизорите с голям екран стават все по-популярни сред потребителите, затова с новите 98” и 85” ZG9 телевизори Sony цели да увеличи максимално ефекта от изживяването на супер голям екран в домашни условия. За да осигури превъзходно качество на картината на такива изключително големи екрани, Sony въвежда екстра резолюция с първия си 8K HDR телевизор.

С два пъти по-голям брой хоризонтални и вертикални линии, 8K осигурява четири пъти повече пиксела от 4K (или 16 пъти по-висока резолюция от Full HD). Тази по-висока разделителна способност води до по-пълноценно изживяване при гледане, тъй като 8K гарантира, че по-големите телевизори предават чудесна картина без разграничаване на отделните пиксели.

Но не само резолюцията има значение. Тъй като размерите на екрана стават по-големи, ролята на процесора е още по-голяма в осигуряването на първокласно качество на картината. Използвайки патентован алгоритъм, мощният процесор X1 Ultimate е оптимизиран за работа с 33-те милиона пиксела на 8K.

Той позволява и новоразработения 8K X-Reality PRO да конвертира всяко съдържание в по-близо до истинско 8K качество на картината, като използва нова, специализирана 8K база данни. Благодарение на дългогодишната си история и опит в разработването на професионални камери и монитори, Sony знае, че прецизността при конструирането на фини елементи за обработка на сигнала води до видима разлика в цялото изображение.

Наред с това, за серията ZG9 са разработени изцяло нови 8K технологии, включително Full-array Master Drive подсветка с локално управление и 8K X-tended Dynamic Range PRO. Backlight Master Drive в ZG9 има ултра-плътно разположени светодиодни модули, които се контролират независимо, осигурявайки безпрецедентен контраст с искряща яркост и наситени черни цветове.

За да извлече максимума от тази подсветка, 8K X-tended Dynamic Range PRO използва спестената енергия, за да повиши интелигентно яркостта в областите, където има нужда от това.

Точното позициониране на звука е друг ключов фактор при големите телевизори. Базирайки се на опита, придобит от Acoustic Surface Audio технологията в OLED телевизорите, Sony разшири концепцията до Acoustic Multi-Audio във Full Array LED телевизорите ZG9.

Новата Acoustic Multi-Audio система в ZG9 използва четири предни високоговорителя – два в долната и два в горната част на телевизора, за да осигури реалистично позициониране на звука. Зрителите чуват звука, сякаш идва от екрана, а не мястото, където се намира високоговорителят.

В допълнение, ZG9 има режим TV Centre за тези, които разполагат със система за домашно кино. Чрез него телевизорът става централен високоговорител. За по-добро аудио изживяване се добавя и Dolby Atmos™1, което добавя по-широко и богато звуково поле.

ZG9 разполага и с X-Wide Angle технология, за да гарантира, че картината ще запази качеството и истинските си цветове, независимо от ъгъла на гледане. Освен това, X-Motion Clarity намалява размазването на движението, без да променя яркостта на екрана.

Първокласните OLED телевизори от серията AG9

AG9 са новите водещи 4K HDR OLED телевизори на Sony с много тънък дизайн и налични във варианти на екрана от 77”, 65” и 55”. Изображенията оживяват благодарение на супер широкия ъгъл на видимост, прецизния контраст и абсолютните черни цветове на OLED технологията. Процесорът за обработка на изображенията X1 Ultimate контролира точно и индивидуално над 8 милиона самоосветяващи се пиксела.

В допълнение към процесора, AG9 има Pixel Contrast Booster за повече цвят и контраст в светлите области. В резултат на това, AG9 осигурява превъзходно качество на картината, близко до това на професионален студиен монитор, показвайки изображенията и цветовете, каквито в действителност са. Процесорът подобрява SD и HD съдържанието в близко до 4K HDR качество и показва 4K HDR съдържание със зашеметяваща яснота.

Acoustic Surface Audio+ осигурява на зрителите нови вълнуващи изживявания с картина и звук, съчетани в перфектна хармония. В допълнение, режимът TV Centre Speaker може да превърне телевизора в централен високоговорител като част от наличната система за домашно кино.

AG9 е много тънък, а при окачване на стена с помощта на стойката за стенен монтаж SU-WL8502, моделът стои два пъти по-близо до стената в сравнение с предходния модел на Sony3. Освен това, за да се постигне най-добра позиция за гледане, SU-WL850 има функцията за завъртане, така че позицията на телевизора може да се регулира според предпочитанията на зрителя.

За най-доброто качество на картината AG9 съчетава впечатляващата яснота на 4К изображенията с яркостта, цветовете и детайлите на HDR. Неразличимите преди зони в тъмните участъци и ярко осветените, вече са изключително ясни и детайлни. Подобно на ZG9, телевизорите AG9 разполагат с режими Netflix Calibrated, IMAX Enhanced, Dolby Vision™ и Dolby Atmos™, за да доставят най-пълноценното аудио-визуално изживяване.

IMAX Enhanced съдържанието обхваща огромен набор от световни бокс офис хитове на Sony Pictures Entertainment като VENOM, Spider-Man™: Homecoming и Jumanji: Welcome to the Jungle. Те ще бъдат достъпни на определени телевизори BRAVIA през стрийминг услугата RakutenTV по-късно тази година. При старта на продажбите програмата IMAX Enhanced ще бъде достъпна в 5 държави в Европа: Великобритания, Испания, Германия, Франция и Италия, като в бъдеще ще се добавят и други страни.

Потребителско изживяване

Телевизорите от двете серии – ZG9 и AG9 – разполагат със Sony Android TV, който поддържа широк спектър от Google Play™ приложения, включително YouTube™, Netflix, Prime Video и други (наличността варира в зависимост от региона). За да направят дома и изживяването още по-„умно“, сериите ZG9 и AG9 имат вграден Google Assistant, както и вградени микрофони, за да „освободят“ ръцете на потребителите.

Зрителите могат да говорят с телевизора с помощта на Google Assistant, за да планират бързо деня, да откриват съдържание или да пускат телевизионни предавания, филми и др. (наличността на Google Assistant зависи от региона.)

Телевизорите са съвместими с Google Home и Amazon Echo, както и с  интелигентните високоговорители LF-S50G и SRS-XB501G. Чрез интелигентните високоговорители потребителите могат да контролират телевизора си и да пускат съдържание само с помощта на своя глас, а още функционалности ще бъдат добавени по-късно тази година.

За още по-удобно потребителско изживяване, новото умно дистанционно управление позволява на зрителите лесно да контролират своите свързани устройства като кабелни/сателитни кутии, Blu-ray диск плейъри, игрови конзоли (поддържаните устройства се различават в зависимост от региона), без да ползват друго дистанционно.

Освен това към него е добавена и радио честота, така че телевизорът да може да бъде управляван без да се насочва дистанционното към него. Новоразработеният потребителски интерфейс осигурява безпроблемен и бърз достъп до любимите приложения и настройки.

В допълнение, Sony Европа представи и серията AG8 4K HDR OLED телевизори, серията XG95 / XG90 4K HDR Full Array LED телевизори, серията XG85 4K HDR LED телевизори и серията WG6 Full HD HDR LED телевизори, които ще бъдат пуснати на пазара през 2019 година.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...