Светът е изговорил 300 млрд. минути през изминалата година

337
Светът е изговорил 300 млрд. минути през изминалата година

Ново изследване на консултантската фирма TeleGeography посочи, че международните услуги за гласов пренос започват да забавят бурния си ръст.

Международния пренос на тези услуги се е повишавал средно с около 15% годишно за периода между 1986 година и 2006 година.

За сравнение през 1986 година услугите са възлезли на 18 млрд. минути, докато през изминалата те възлизат на малко под 300 млрд. минути.

В основата на ръста стоят падащите цени на услугите, дерегулацията и силното повишение на потребителите на мобилни услуги в световен мащаб, сочи още изследването.

През 2006 година обаче, се е наблюдавала тенденция на забавяне на говоренето по света, като ръстът на трафика е бил едва 10%.

Причина за това е забавянето като цяло на ръста при продажбите на мобилни телефони, както и постепенното насищане на пазара.

Анализаторите от консултантската агенция прогнозират, че подобна тенденция ще се наблюдава и през следващата година.

Това до голяма степен се дължи и на новите форми за пренос на глас навлезли в света на потребителите, като например Skype, които намаляват традиционните начини за пренос на гласови услуги.

През изминалата година 14 млрд. минути на говорене са минали през Skype, сочи изследването, което все още е относително нисък процент от общо изговорените.

Разрастването на тази услуга според анализаторите е сериозна заплаха за традиционните комуникационни услуги.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg