13 млрд. транзакции с Visa през изминалото тримесечие

814
13 млрд. транзакции с Visa през изминалото тримесечие

Картовият издател Visa Inc oтчете вчера печалба в размер на 884 млн. долара, или 1.23 долара на акция за изминалото тримесечие, на фона на 763 млн. долара, или 1.02 долара на акция година по-рано.

Резултатът превиши средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха печалба в размер на 1.20 долара на акция.

Приходите на компанията са се повишили с 14% до ниво от 2.24 млрд. долара, спрямо 1.96 млрд. долара година по-рано. И тук цифрата се оказа по-добра от очакваните приходи от 2.22 млрд. долара.

Общият брой на транзакциите, извършени с карти на компанията са се повишили с 15% до ниво от 13 млрд. долара.

Въпреки резултатите обаче, акциите на компанията отбелязаха понижение от 79 цента, или 1% до ниво от 71.30 долара за брой на извънборсовия пазар, след като приключиха редовната борсова търговия с ръст от 1.39 долара, или 2% до 72.09 долара.

Пазарните наблюдатели коментират, че връщането е било резултат от разочарованието на инвеститорите, очаквали резултатите да превишат в по-голяма степен очакванията.

Ръстът в резултатите не е бил резултат само от разрастването на бизнеса на щатската компания в чужбина. Приходите от щатски операции, които регистрираха спад от 7.5% по време на кризата са се повишили с 16% през тримесечието.

От ръководството на компанията обявиха, че продължават да очакват ръст на печалбата си за тази година с 20%, като очакват тя да е поне 4.8 долара. Средните прогнози на анализаторите са в диапазона между 4.57 и 5.01 долара на акция.

От там също така потвърдиха и прогнозите си за повишение на приходите с между 11 и 15% до нива между 8.95 и 9.11 млрд. долара.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg