200 страни сключиха глобално споразумение за парниковите газове

1467
200 страни сключиха глобално споразумение за парниковите газове

Представители на около 200 страни сключиха глобално споразумение тази сутрин в Кигали, столицата на Руанда, за постепенно премахване на индустриалните парникови газове или хидрофлуоровъглеродите, които се използват в хладилници и климатизиращи устройства и силно вредят на климата, предадоха AFP и Reuters.

"Поправките и решенията са приети", съобщи руандийският министър на природните ресурси Винсънт Бирута след пленарно заседание на участниците в преговорите, продължило цялата изминала нощ.

По силата на споразумението страните се разделят в три групи, които имат различни срокове да намалят използването на индустриални парникови газове, каза Бирута.

Развитите държави, включително повечето европейски и Съединените щати, се ангажират да намалят парниковите газове с 10 процента до 2019 г. и да постигнат намаляване с 85 процента до 2036 г.

Останалите две групи развиващи се държави ще замразят използването на хидрофлуоровъглероди до 2024 и 2028 г. и след това постепенно ще започнат да го намаляват.

Китай е с най-големи емисии на парникови газове в света, следван от Съединените щати, напомня БТА.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери се срещна за преговори за климата през изминалата седмица с представители на Китай, Индия и Пакистан.

Индия, която е трета в света по количество въглеродни емисии, поиска на развиващите се държави да бъде дадено повече време, за да адаптират индустрията си към изискванията за парниковите емисии.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

JJIvanov Geolog
# 0
16:10 | 15 October 2016
Преди три часа се завръщам от поредно теренно проучване на тежко увреден от минали жестоки външни агресии регион.. Белите режещо проникващи скенери /ксенонови,свето диодни и лазерни/ маскирани като фарове са активизирали древна изключително опасна цивилизация..Има над 12000 аномални полу цилиндрични зони от типа"Red KIller".
спрете анти климатичните оръжия гасете фаровете през деня
# 1
16:10 | 15 October 2016
ПОследните години нагли терористи ползващи Обемно проникващ ДМК направиха стотици милиони водачи на МПС опасни вредители.>Терористите чрез продажници на власт принудиха водачите да увреждат трайно Земята 24 часа всеки ден с включени фарове вкл бели режещи скенери и с холограмни оръжия..Отчете се трайно увреждане на климата ..
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg