23% от служителите прегарят, когато колегите са в отпуска

4010
23% от служителите прегарят, когато колегите са в отпуска

© Pixabay

Колегите ви едва ли се наслаждават на вашата ваканция.

Това поне сочи проучване сред професионалисти на Business Insider и LinkedIn, което разкрива, че 23% от анкетираните служители прегарят когато техните колеги са в отпуска.

Допитването е проведено сред на 1000 професионалисти на възраст между 18 и 74 години в САЩ.

¼ от анкетираните посочват, че прегарят когато колегите им са в отпуска, а 1/3 казват, че това се случва точно преди те самите да излязат във ваканция.

LG Oled TV

Мнозинството от анкетираните се чувства преработено и прегоряло, като милениалите оформят най-голям дял и при двете състояние: 90% се чувстват прегорели спрямо 85% от поколението X и 80% от поколението на бейби бума.

Много служители не успяват да се справят с напрежението, тъй като не си взимат достатъчно отпуска. Отделно проучване на LinkedIn разкрива, че близо половината от служителите, които излизат в отпуска не я използват пълноценно, а цели 59% са активни с работния имейл по време на ваканция.

Милениалите прегряват най-често

Световната здравна организация определя прегряването, като хроничен срес на работното място. Теднецията се увеличава в САЩ, като служителите работят все по-често извънредни часове и не получават адекватна подкрепа от ръководните лица, сочи проучване на Gallup от 2018 година.

Заплатите, в същото време, са стагнирали, докато разходите за живот се увеличават. Високоплатените работни места в сферата на технологията или здравеопазването създават култура на преработване, докато много заети на нискоквалифицирани позиции не могат да си позволят да работят само на едно място за да си плащат наема и сметките.

9 шантави начина, чрез които милениалите спестяват париАктивните хора в наши дни имат особено отношение към парите

Милениалите страдат от най-високи нива на прегоряване спрямо други поколения. По-възрастните милениали са изправени пред наситен пазар на труда, което не им позволява да заемат високоплатени позиции, въпреки, че се намират на етап в живота си, в който издържат семейства.

По-младите милениали, които са намерили работа по време на икономическото възстановяване, са изправени пред по-високи разходи за живот и непосилната тежест на студентските кредити в САЩ.

Прегарянето може да се свърже с повишението от 47% в диагностицираната депресия сред милениалите от 2013 година насам, по данни на Blue Cross Blue Shield.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg