38% от щатските работодатели са забранили ползване на социални мрежи

977
38% от щатските работодатели са забранили ползване на социални мрежи

Възстановяването на щатската икономика оказва своето положително въздействие на пазара на труда в САЩ. Той става все по-силно зависим от интернет медиите, като 43% от работодателите са използвали социалните мрежи за набиране на персонал. От тях 88% са използвали Linkedin.

Ето и тенденциите на пазара на труда в САЩ, свързани с интернет-медиите, които най-вероятно във все по-голяма степен ще наблюдаваме и у нас.

Социалните мрежи, освен като средство за обмен на полезна информация, свързана с работата, често се използват и за лични нужди от персонала, което е накарало 38% от щатските работодатели да забранят тяхното използване.

В същото време 59% от компаниите в информационния, телекомуникационния и медиен сектор позволяват ползването на социални мрежи по време на работа.

Основният проблем за 54% от работодателите в САЩ е да задържат своите най-добри подчинени, сочи статистика на payscale.com.

Основна причина за увеличаване на заплатите на персонала е представянето на съответния служител според 69% от работодателите.

Като основна причина за напускане на работа през изминалата година работещите посочват търсенето на по-високо възнаграждение.

Близо две трети от работещите смятат, че финансовото състояние на техните компании ще се подобри значително през настоящата година.

В този ред на мисли около 93% от работодателите планират да дадат компенсации на персонала си през настоящата година, като 41% от тях смятат да дадат такива на над половината от персонала си.

Над 50% от компаниите планират да определят размера на компенсацията на служителите си по методи за измерване на техните резултати и принос.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg