Aedas получава награда на Autodesk за иновативно проектиране в Дубай и Хонг Конг

774
Autodesk, Inc. обяви, че международната компания Aedas, със седалище в Хонг Конг, получава наградата Revit BIM Experience Award за това, че е използвала софтуерния продукт Revit Architecture за създаване на забележителни сгради из целия свят, сред които е и новата 83-етажна жилищна кула-небостъргач в Дубай – нейната модулна усукана фасада включва повече от 10 000 остъклени рамки.

Благодарение на Revit Architecture, международният екип успя бързо да визуализира, да провери възможността за построяване и икономическата приложимост на сложната извита неносеща конструкция на стените.

Наградата Revit BIM Experience Award се присъжда на търговски фирми, образователни институции или отделни лица, които използват платформата Revit за изработване на комплексни проекти, за по-добро сътрудничество между екипите, работещи по различните проектни части, и за увеличение на производителността и засилване на природосъобразните принципи в строително-проектантските процеси.

Когато проектира жилищната кула Ocean Heights в Дубай, Aedas дава на сградата максимално изложение към океана, като нарочно завърта три от фасадите й. Заради същността на „усукването” на 83-етажната сграда, инструментите за параметрично моделиране в Revit Architecture изиграха съществена роля за улесняването на прецизното позициониране на всеки от извитите неносещи стенни панели. Revit даде възможност на Aedas да идентифицира координатите на всяка една от 10 000 остъклени рамки върху модулната фасадата и същевременно да се увери, че всяка една от тях е плоска. Това гарантира строителната и икономическата приложимост на проекта.

Наградата Revit BIM Experience Award е предназначена за професионалисти и преподаватели в областта на проектирането и строителството, които променят този отрасъл чрез изграждането на информационни модели за архитектурно-строителните обекти. Autodesk присъжда тази награда на фирми, които са се отличили с новаторство при използването на платформата Revit (Revit Architecture, Revit Structure и Revit MEP) за изграждане на информационен модел на архитектурно-строителния обект на един или няколко проекта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg