Air France реализира двойна печалба за трите месеца до септември

471
От френския авиопревозвач Air-France, който е и най–големият в Европа, отбелязват почти двойно повишение на печалбата си за второто фискално тримесечие.

Увеличението идва главно от по-високите цени на билетите и повечето продадени билети за пътувания за далечни дестинации в Северна Америка и Азия, предава Boomberg.

Нетната печалба за периода на трите месеца до края на септември се е увеличила до 736 млн. евро, или 2.64 евро на акция, посочиха изнесените от компанията данни.

За сравнение, година по–рано отчетената печалба възлизаше на 374 млн. евро, или печалба на акцията в размер на 1.41 евро.

От втория по големина авиопревозвач, германският Lufthansa AG, отбелязват 18 процента понижение в печалбите за същия период, докато от British Airways Plc, който е третият по- големина, регистрираха понижение от цели 39 процента в печалбата си.

Влошаването на резултатите на компаниите се предопределя до голяма степен от ръста в цените на самолетните горива, предопределен от поскъпването в цената на петрола и петролните продукти.

Air France и американският й партньор Delta Air Lines обявиха през месец октомври, че ще обслужват заедно полетите над Атлантически океан, разделяйки си годишните приходи, равняващи се на 8 млрд. долара.

Сделката се очаква да покрие почти всички полети между Европа и Северна Америка до 2010 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg