Активите на сем. Обама нарастват до 7.7 млн. долара

932
Активите на сем. Обама нарастват до 7.7 млн. долара

Успехите на президента на САЩ Барак Обама като автор продължават да увеличават богатството му през миналата година. Президентът и първата дама Мишел Обама са обявили, че разполагат с активи между 2.3 млн. и 7.7 млн. долара през 2009 г., информира Bloomberg.

Активите на президента включват държавни облигации с падеж под една година на стойност между 1 и 5 млн. долара и държавни облигации с падеж между една и 10 години на стойност около 1 млн. долара, показват финансови документи на Белия дом. Барак Обама също така е декларирал, че разполага с между 250 001 и 500 000 долара в спестовна сметка в JPMorgan Chase & Co. Семейство Обама също така имат между 100 001 и 250 000 долара във всяка от колежанските сметките на двете им дъщери.

Публикуваните документи предоставят по-скоро данни в определени граници, отколкото точни суми. Семейство Обама не е декларирало задължения.

За 2008 г. Барак Обама беше обявил активи в размер на около 5.9 млн. долара.

Най-ценният подарък получен от семейството е техния домашен любимец, порода португалско водно куче на име Бо. Кучето е подарък на семейството от покойния сенатор Едуард Кенеди и струва 1 600 долара.

Единственият друг подарък на Обама е дипломата и медала, които е получил за спечелването на Нобеловата награда. В документите се казва, че тяхната стойност за момента не може да бъде изчислена. Обама е раздал за благотворителни цели сумата от 1.4 млн. долара, която е получил заедно с наградата.

Данъчната декларация на президента за 2009 г., която бе публикувана на 15 април, показа, че общите му доходи за миналата година са били в размер на 5.6 млн. долара като по-голяма част от тях са дошли от продажбите на неговите книги „Баща ми и аз" и „Дързостта на надеждата". Смейство Обама съшо така са платили 1.8 млн. долара данъци.

Вице-президентът на САЩ Джо Байдън и неговата съпруга Джил са обявили активи в размер на между 155 000 и 679 000 долара под формата на инвестиции в договорни фондове, животозастрахователни полици и сертификати за депозит. Семейство Байдън са декларирали задължения в размер на между 190 000 и 465 000 долара.

Байдън е декларирал също така, че е получил подарък екземпляр от първото издание на Анна Ливия Плурабел на Джеймс Джойс, което се оценява на 3 500 долара

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg