Акциите на Blackstone поскъпват с 13% при дебюта си

565
Акциите на Blackstone поскъпват с 13% при дебюта си

По време на дебюта си на NYSE акциите на Blackstone Group L.P. приключиха с 13% над цената на първичното публично предлагане осъществено, на горната граница на диапазона от 29-31 долара.

Според анонимни източници, предлагането е било презаписано седем пъти, като инвеститорите са получили по-малко от желаните количаства акции.

Blackstone пласира 133.33 млн. акции по 31 долара, набирайки 4.1 млрд. долара. Това го определи като шестото най-богато IPO в историята в САЩ, както и най-голямото за последните 5 години. То оцени компанията на 33.6 млрд. долара.

Предлагането на Blackstone представляваше 12% дял от фирмата.

Акциите по-вереме на първия ден на търговия в петък отвориха на цена 36.45 долара. В края на борсовата сесия книжата се търгуваха на ниво 35.06 долара, или с 13% по-високо от цената на предлагането.

До края на деня 113 млн. акции смениха собственика си, почти колкото бяха пласирани при IPO-то.

Morgan Stanley, Citigroup Inc., Merrill Lynch & Co., Lehman Brothers Holdings и Deutsche Bank Securities бяха мениджъри по предлагането. За миналата година компанията отчете печалба от 2.27 млрд. долара.

Blackstone има активи на стойност 78.7 млрд. долара под управление към 31 март. Общо 31.1 млрд. са инвестирани в различни компании, 1.9 млрд. в договорни фондове от затворен тип, 17.7 млрд. в имотни фондове, 17.1 млрд. в хедж фондове и други.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg