Акциите на китайската интернет търсачка Baidu.com с ръст от 17% след добри резултати

1105
Акциите на китайската интернет търсачка Baidu.com с ръст от 17% след добри резултати

Акциите на китайската интернет-търсачка - Baidu.com Inc. регистрираха повишеине по време на търговията си на щатските пазари от 18.91 долара, или 17% до ниво от 128.28 долара за брой.

Ръстът им стана реалност, след като от компанията прогнозираха приходи за второто тримесечие в диапазона между 48.9 и 50.2 млн. долара.

Прогнозата значително превиши средните очаквания на анализаторите за приходи за тримесечието в размер на 43.5 млн. долара на анализаторите от Bloomberg.

През първото тримесечие рекламодателите на компанията са се повишили с 51%, включващи имена, като най-големия щатски производител на мобилни телефони Motorola Inc. и немската банка Deutsche Bank AG.

Нарастващият брой рекламодатели е резултат от стремежа на най-големите световни компании да увеличат рекламното си присъствие на бързоразвиващия се китайски пазар.

Пазарния дял на компанията в Китай е близо три пъти по-голям от този на най-голямата интернет-търсачка в света - Google.

Печалбата на компанията за първото тримесечие е нараснала над два пъти до 85.5 млн. юана (11.1 млн. долара), или 2.47 юана за американска депозитарна разписка. И тук резултатът превиши средните очаквания на анализаторите за печалба от 2.38 юана за депозитарна разписка.

Специалистите прогнозират компанията да продеде реклама на стойност 1.4 млрд. долара през 2011 година, което би било 15 пъти повече в сравнение с продажбите й в размер на 91 млн. долара през 205 година.

Щатската интернет търсачка Google, която е 70 пъти по-голяма от Baidu по продажби.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg