Alexa влезе в дома ви, сега е ред на цялото ви тяло

5471
Alexa влезе в дома ви, сега е ред на цялото ви тяло

© Amazon

Amazon иска не само да вкара виртуалния асистент Alexa във вашия дом, а да го направи част от тялото ви.

На голямо събитие през тази седмица Amazon представи редица нови продукти и услуги, като всички изглежда имат една и съща цел – да направят Alexa още по-голяма част от живота на потребителите.

Продуктът, стартирал през 2014 г. като екстра към умното устройство Echo, в наши дни представлява цяла собствена екосистема от продукти, като умни говорители, умна печка, часовник и прочее. 


Новите допълнения към портфолиото на Amazon са черни очила на име Echo Frames, тъмносив пръстен на име Echo Loop и чифт слушалки, наречени Echo Buds, предава CNN.

С представянето на тези нови устройства Amazon навлиза в сфера, която е особено противоречива. От години компании, като Fitbit, Jabra и Apple, се опитват да убедят потребителите да носят всякакви устройства по себе си.

Докато безжичните слушалки и умните часовници донякъде успяха да се наложат, други продукти, като смарт очилата например, изживяха истински провал. Добър пример за това е продуктът Google Glass.

Amazon обаче смята, че ще постигне успех там, където други не успяха. От това, което беше демонстрирано по време на събитието, изглежда, че компанията залага на продукти, които могат да вършат сложни задачи по ненатрапчив начин.

Очилата Echo Frames и пръстенът Echo Loop са достъпни само чрез покана в програмата, наречена Day 1 Editions. Това демонстрира, че устройствата са в ранна фаза на разработката си и само избрани хора ще могат да ги тестват, поне засега.

Продуктите ще станат достъпни за масовия пазар по-късно през тази година, посочват от Amazon.

Всички нови продукти ще работят координирано с приложението Alexa, което означава, че трябва да имате смартфон с виртуалния асистент наблизо.

Echo buds

Слушалките Echo Buds, които ще струват 130 долара, имат живот на батерията до 5 часа, като могат да функционират още 15 часа благодарение на включеното към калъфа устройство за зареждане.

Това са първите безжични слушалки на Amazon, но тази ниша отдавна е наситена с конкуренти, чиито устройства също предлагат свързаност с виртуални асистенти, включително Alexa.

Amazon все пак може да предложи и допълнителни услуги спрямо конкурентите си, като навигация към конкретни продукти в магазините собственост на компанията и прочее. Така или иначе, продажбите на този вид устройства са тясно свързани с конфорта на потребителите.

Казано с други думи, безжичните слушалки не са перфектни за ушите на всеки, като или могат да се окажат или по-малки, или твърде неудобни за някои. Това обаче е предмент на лична оценка. 

Echo Frames

Умните очила на Amazon са навярно доста по-хазартен ход на компанията спрямо безжичните слушалки. Близо шест години, след като Google представи злополучните си умни очила Google Glass, Amazon ще направи своя опит на това поле със сходен продукт.

Очилата на Amazon са по-просто устроени, тъй като нямат камера или екран и изглеждат досущ като обикновени очила.

Echo Frames ще се продават срещу 180 долара, като ще предлагат живот на батерията около ден. Очилата ще идват с поставени стъкла по рецепта на потребителите.

Да, компаниите ни подслушват и ще продължат да го правятГолемите технологични компании не обичат да говорят на тази тема. Когато потребителите разберат какво се случва, обикновено изпитват гняв и разочарование

Очилата не са само помощен инструмент, но и моден аксесоар. Семплият черен дизайн, бутоните и другите електронни компоненти едва ли ще си спечелят любовта на любителите на стилни очила.

Освен това Echo Frames са доста по-тежки от обикновените диоптрични очила. Това, че хората нямат еднакви по размер лица и глави, също ще направи продажбите на този продуки зависими от личните характеристики на потребителите.

Очилата на Amazon може и да са полезни за тези, които искат да имат дискретен достъп до Alexa. Използването на очилата е лесно, а вградените говорители, които би следвало да се чуват само от потребителя, реално работят по-добре от очакваното.

Освен всичко друго, достъпът до информация, без да се налага непрестанно взиране в екрана на смартфона, може и да спечели вниманието на феновете.

Echo Loop

Докато много хора са запознати с умните слушалки и очила, струващият 130 долара Echo Loop представлява завой в категория, за която потребителите не чуват често – умни пръстени.

На пръв поглед устройството изглежда странно – плътен, метален пръстен с едва видими бутони от едната страна, предназначени за диалог с Alexa. От другата страна дребни дупки служат като говорители.

Идеята на пръстена е потребителите да задават въпросите си, след което да го доближават до ушите си, за да чуят отговорите на Alexa. За разлика от очилата, пръстенът ще бъде предлаган в четири различни размера.

Умен пръстен е устройство, което едва ли ще се хареса на всеки, но за някои любители на Alexa този продукт може да се стори доста по-лесен за употреба от умни очила или безжични слушалки.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg