AMD акцентира върху оптимизираната интеграция

498
AMD обяви днес, че ще демонстрира платформи, базирани на четириядрените процесори AMD Opteron™, включващи функции, които ще помогнат на разработчиците на приложения за Microsoft Windows да оптимизират приложенията си с помощта на инструменти в софтуерни продукти, които Microsoft Corp. предстои да пусне на пазара. Демонстрации на технологии по време на конференцията в Барселона (Испания) показват ново ниво на интеграция между Microsoft Visual Studio 2008 и четириядрените процесори AMD Opteron.

Продължаващото сътрудничество в разработването на продукти гарантира, че инструментите на Visual Studio 2008 ще генерират оптимизиран код при компилации с четириядрени процесори AMD Opteron. Сработването между хардуера и софтуера е планирано така, че да позволи на софтуерните разработчици по-добър избор на инструкции, оптимизирано разпределение на регистрите и повишена 128-битова производителност с плаваща запетая.

Инженерите на AMD и Microsoft работеха заедно, за да създадат подобрения в генерирането на код на Visual C++ за четириядрените процесори AMD Opteron. Други интегрирани подобрения включват вътрешните функции SSE4a и Advanced Bit Manipulation (ABM – Оптимизирани побитови операции), включени във Visual Studio 2008, както и оптимизираното генериране на код за четириядрените процесори AMD Opteron.

На място по време на конференцията TechEd Developers, AMD ще бъде домакин на две сесии, в които софтуерните разработчици ще получат ценни съвети за подобряване на производителността при x86 и x64 с естествен код, при използване на Visual Studio 2008, и също така ще се дискутират най-добрите практики, целящи пълно използване на възможностите на многоядрените процесори с управляван код.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg