Американките преосмислят финансовите си приоритети

632
Американките преосмислят финансовите си приоритети

Откакто започна икономическата криза, младите американки преосмислят своите финансови приоритети, като спестяват повече инамаляват своите разходи, показа ново проучване.

Почти половината от жените, които бяха анкетирани, на възраст между 18-39 години, заявиха, че са увеличили размера на парите, които спестяват и инвестират, в сравнение с 29-те процента във възрастовата група над 40 години.

"Докато икономията се възстановява, много от по-младите жени стават по-внимателни във финансовите си решения, като предпочитат да намалят количеството на покупките си", каза Лиса Капуто от финансовата компания Сити, която инициира проучването. "Младите жени, които са преживели икономическия спад, много от които за първи път, знаят какъв стрес и затруднения могат да причинят финансовите цикли. В резултат на това, много от тях се приспособяват към новото икономическо положение като извършват промени в своите спестявания и лични дългове," допълни Капуто.

От началото на кризата и двата пола, но най-вече жените, са заявили, че ценят семейството, приятелите и качеството си на живот повече от материалните придобивки. Жените също по-добре определят какво са научили от кризисната ситуация, откъм нравствени ценности.

"Жените разказват на децата, семейството и приятелите си какви морални уроци има за научаване от затруднената икономическа ситуация," обясни Капуто. Те са се научили и да живеят с по-нисък бюджет от този на мъжете. Капуто допълни, че "резултатите от проучването доказват, че като цяло жените изглежда са по-добре подготвени както психически, така и финансово, да излязат от дълбините на кризата."

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg