Autodesk купува Moldflow за 297 млн. долара

445
Autodesk купува Moldflow за 297 млн. долара

Компания Autodesk, Inc., лидер в иновационните софтуерни решения и технологии за проектиране, конструиране и дизайн, обяви днес, че е подписала окончателно споразумение за придобиването на Moldflow Corporation, доставчик на софтуерни продукти, които позволяват на конструкторите да предвиждат и оптимизират представянето на пластмасови компоненти по време на всеки един етап от процеса на разработване и производство.

Сделката ще бъде оформена като тръжно предложение за изкупуване в брой на всички вписани, но все още неплатени обикновени акции на Moldflow. Тя ще подлежи на специални условия за сключване, включително одобрение от страна на регулаторните органи, и се очаква да бъде финализирана по време на второто календарно тримесечие на 2008 г.

Това споразумение показва ангажимента на Autodesk да предостави всеобхватно решение за създаването на дигитални прототипи за различните по размер производства, което да им даде възможността да оптимизират, проверяват и подобряват своите конструкторски и дизайнерски решения по-рано в процеса на тяхното създаване.

Благодарение на сделката за придобиването, производителите, които използват решението на Autodesk за създаване на дигитални прототипи, ще могат да се възползват и от опциите за анализ на процеса на производство на пластмасови части и детайли. След като сделката бъде финализирана, Autodesk се ангажира да предоставя поддръжка на клиентите на Moldflow и да ги интегрира в общността от производители на Autodesk.

Autodesk ще изкупи акциите на Moldflow за 22 долара на акция, което прави около 297 млн. долара, като от тази сума ще бъдат извадени паричното салдо на Moldflow към момента на финализирането на сделката, както и постъпленията от упражняване на опциите. Въпреки че седалището на компанията се намира във Франимгам, Мазачузетс, Moldflow има офиси за научна и развойна дейност в Мелбърн, Австралия и Итака, Ню Йорк, както и търговски представителства в различни страни по цял свят. Moldflow има 285 служители, а отчетените приходи на компанията през финансовата 2007 г. възлизат на 55.9 млн. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg