Autodesk обявява придобиването на Hanna Strategies

407

Autodesk, Inc. обяви миналата седмица подписването на споразумение за придобиване на Hanna Strategies, фирма в областта на инженерните услуги, която разработва софтуер и разполага с центрове в Шанхай (Китай), Атланта (Джорджия) и Пуна (Индия). През 2006 г. Autodesk закупи дялове от Hanna Strategies и сега придобива останалата част от собствеността. Условията на сделката не бяха разкрити.

Autodesk и Hanna Strategies работеха в тясно сътрудничество през последните пет години върху разработването на софтуерни продукти за дизайн и проектиране към Autodesk, предназначени за производството и строителството.

Това сливане ще увеличи инвестициите на Autodesk в разработването на продукти за създаване на дигитални прототипи и на информационни модели на строително-архитектурни обекти (BIM – Building Information Modeling), както и на 3D и 2D решения.

Комбинирането на два екипа от разработчици в един работен екип на Autodesk ще увеличи ефективността и капацитета на инженерните операции на Autodesk. Обединеният екип също така ще разшири възможностите за привличане и професионално развитие на най-добрите студенти по инженерни науки, както и на опитните професионалисти в Китай.

Самир Хана (президент) и Чиен-Минг Хуанг (генерален директор) от Hanna Strategies ще се присъединят към Autodesk след приключване на сливането. Самир Хана ще заеме поста вицепрезидент на отдела за производствени решения, а Чиен-Минг Хуанг ще бъде вицепрезидент на центъра на Autodesk за разработка на приложни продукти в Китай.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg