Autodesk подписа лицензионно споразумение с Ambercore Software

682
Autodesk подписа лицензионно споразумение с Ambercore Software

Autodesk, Inc. подписа споразумение с Ambercore Software за лицензиране на тяхната технология "облак от точки" (point cloud technology) и нейното включване в бъдещи версии на софтуерните продукти на Autodesk. Облаците от точки са изключително големи файлове с данни, които обикновено се създават с помощта на лазерно сканиране, геодезическо заснемане с висока резолюция или фотографиране от въздуха LIDAR (Light Detection and Ranging).

Те предоставят по-точно представяне на съществуващите условия, независимо дали става въпрос за теренна повърхност, градски център, автомагистрала или мост, или дори за интериора или екстериора на сграда.

Технологията “облак от точки” на Ambercore Software ще даде възможност на клиентите да разчитат, съхраняват, индексират и възпроизведат бързо изключително големите набори данни, свързани с лазерно сканиране и LIDAR. Като резултат от това те ще могат да визуализират и анализират по добре данни в 3D, както и ще могат да изграждат 3D модели с висока прецизност.

BIM е интегриран работен поток, изграден въз основа на координирана, надеждна информация за даден проект - от проектирането през строителството до експлоатацията му. Като започнат да работят с BIM, архитектите, инженерите, изпълнителите на строителството и собствениците могат с лекота да създават координирана дигитална информация и проектна документация.

Autodesk е световният лидер в областта на 2D и 3D проектантски, конструкторски и дизайнерски софтуер за нуждите на производството, строителството и пазара на развлекателни продукти и медии.

Ambercore предоставя софтуерни и сервизни решения за предприятията в областта на енергетиката, минното дело и природните ресурси. Със своя мощен софтуер за пространствено моделиране и симулация, Ambercore помага на клиентите си да вземат важни бизнес решения, като събират, интегрират и анализират 2D и 3D пространствена информация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg