Autodesk приключва придобиването на Robobat

456
Autodesk приключва придобиването на Robobat

Autodesk Inc. обяви, че е приключила придобиването на Robobat срещу покупна цена от около $42.5 милиона в брой и корекция в оборотния капитал. На 15 ноември 2007 г. Autodesk съобщи, че има сключено споразумение за придобиването на Robobat - частна компания със седалище в Гренобъл, Франция, която предлага софтуер за анализ, проектиране и изработване на елементи за метални и бетонни конструкции в областта на строително инженерство.

Придобиването допълва гамата софтуерни продукти за строителни инженери, предлагана от Autodesk, и ще помогне на компанията да предоставя по-пълен набор добре интегрирани решения в областта на строителното инженерство.

Прибавянето на Robobat към портфолиото на Autodesk подкрепя концепцията на компанията за създаване на информационен модел на архитектурно-строителния обект (Building Information Modeling - BIM).

To ще позволи на Autodesk да разработва решения за анализ и изработване на елементи на строителни конструкции, които подпомагат информацията в основата на BIM, от процеса на проектиране и дизайн до самото изработване. Autodesk планира да продължи да поддържа настоящите продукти на Robobat, като същевременно разработва и нови решения в областта на строителното инженерство, изработването на елементи и изготвянето на анализи, които да съчетават технологичните постижения и опит на двете компании.

Обединената компания предлага софтуер на много от водещите инженерни фирми в световен мащаб като Arup, Buro Happold, Thorton-Tomasetti, WSP Cantor Seinuk и Walter P. Moore. Софтуерът на Autodesk в областта на строителното инженерство е използван в много престижни проекти, сред които Freedom Tower („Кулата на свободата”), стадиона Stade de France в Париж, Shanghai South Rail Station, олимпийския стадион в Атина, виадукта Мийо, както и хангара за самолетите на Airbus A380.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg