Blackstone отчита загуба от 170 млн. долара за четвъртото тримесечие

474
Blackstone отчита загуба от 170 млн. долара за четвъртото тримесечие

Загубата на Blackstone Group е възлязла на 170 млн. долара през последното тримесечие на изминалата година, в резултат на загубите на щатските ипотечни пазари, отразили се неблагоприятно на всички финансови компании.

Инвестиционната компания, базирана в Ню Йорк, е реализирала сериозни загуби от инвестиции в инструменти с фиксиран доход за последните три месеца на годината, посочиха изнесени днес данни.

За цялата изминала година от най-голямата компания, специализирана в придобивания и управление на активи, отчетоха печалба в размер на 88 млн. долара или 8 цента на акция, в сравнение с 808.1 млн. долара или 72 цента на акция година по-рано.

Резултатът се оказа под средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха печалба на акция в размер на 20 цента.

От юни месец миналата година, когато компанията осъществи първично публично предлагане, до сега акциите са загубили около 53% от стойността си.

След изнесените резултати цената спадна с още 16 цента или 1.1%, до 14.42 долара за брой.

От ръководството на инвестиционната компания прогнозираха, че настоящата 2008 година също се очаква да бъде тежка, на фона на продължаващата криза на ипотечните и имотни пазари в САЩ и очакваното забавяне на световния ръст.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg