Близо 28 млн. американци не разполагат с банкови сметки

455
Близо 28 млн. американци не разполагат с банкови сметки

Близо 28 млн. американци не разполагат с банкови сметки поради факта, че нямат достатъчно доверие на банките, поради културни, или езикови бариери, или убеждението им, че след плащането на сметките няма да имат достатъчно средства за влагането им в банкови сметки.

По данни на Федералния Резерв, около едно на всеки 12 семейства, или 8.7% от броя на семействата в САЩ не притежава банквова сметка.

Специалистите припомнят обаче, че липсата на банкови сметки може да е рисковано и скъпо, като много често има значителни такси при плащането в брой, както и носенето на големи суми крие рискове.

Тези без банкови сметки в САЩ се изчислява да имат доходи в размер на стотици милиарди долари годишно.

Процентът на безбанковите семейства при по-бедните такива с доходи под 18 900 долара годишно е значително по-голям, сочи още статитстическата информация от 2004 година.

В същото време банките започват да полагат все повече усилия, за да привлекат хората без банкови сметки за свои потребители, които постепенно да започнат да ползват кредити за покупка на автомобили, жилища и др.

Част от усилията са създаването на групи, които да обясняват на хората за липсата на заплаха пред средствата вложени в банките, както и на предимствата на банковите сметки.

Много банки започват да намаляват таксите събирани от по-малките по размер сметки, при плащането с неосребрени чекове, или при намаляването на средствата до минимално изискуемите от банките средства.

Все повече банки предлагат още малки по размер кредити, както и намаляват размера на таксите събирани при преводи на средства от САЩ към останалите части на света.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg