Blockbuster с оферта за покупка на Circuit City

545
Blockbuster с оферта за покупка на Circuit City

Blockbuster е отправил оферта да закупи Circuit City, втората по големина верига за техника в САЩ, за сумата до 1.33 млрд. долара.

Blockbuster предлага от 6 до 8 долара на акция в брой, която ще бъде определена в зависимост от проверка на счетоводните книги на Circuit City. Офертата е доста над цената на затваряне на акциите в петък от 3.90 долара за брой, като оценката на компанията е между 990 млн. и 1.33 млрд. долара.

Обединението би създало компания с приходи от 18 млрд. долара, и би подобрило значително резултатите на двете фирми, според съобщение на Blockbuster.

Сделката ще позволи на Blockbuster да намери нови канали за дистрибуция и ще позволи по-силна борба с основния конкурент в отдаването на съдържание под наем - Netflix, чиито клиенти поръчват дискове по интернет и ги получават по пощата.

Акциите на Circuit City са паднали с 80% за последната година поради тежката конкуренция с Best Buy и други вериги за електроника. Circuit City обяви 319.9 млн. долара загуба за годината, приключваща в края на февруари, като продажбите падат с 5.5%, до 11.74 млрд. долара.

Blockbuster е направил първоначалната си оферта директно към изпълнителния директор на Circuit City, но от компанията не са им разрешили да направят due diligence, необходимо да отправят точна оферта. По тази причина направеното предложение е публично, с надеждата че акционерите ще притиснат мениджмънта към действия.

Blockbuster очаква да обяви нетна печалба от 30 млн. долара за тримесечието, спрямо загуба от 49 преди година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...