Богатството на най-богатите в света се повишава с 11.4%, до 37.2 трлн. долара през 2006 г.

568
Богатството на най-богатите в света се повишава с 11.4%, до 37.2 трлн. долара през 2006 г.

В резултат на бурния ръст на световната икономика богатството на най-заможните хора по света се е повишило с 11.4%, до 37.2 трлн. долара през изминалата години, сочи 11-ият доклад World Wealth Report, изнесен вчера.

В същото време броят на хората с нетна стойност на богатството над 1 млн. долара, без да се включват техните основни жилища, се е повишил с 8.3% през изминалата година, до 9.5 млн. души.

С 11.3%, пък е нараснал броят на най-богатите в световен мащаб до 94 970, като към тях се причисляват тези с нетна стойност на богатството от над 30 млн. долара, сочи още проучването.

Значителното повишение на световните фондови пазари също е допринесло за повишението в броя на богатите хора по света, като особено ясна е тази тенденция в страните от развиващия се свят като Русия, Китай и Индия.

Силен ръст са регистрирали пазарите в Европа, Азия и тихоокеанския регион и Латинска Америка, водени от силното представяне на икономиките им и значителната активност при първичните публични предлагания и сделките по сливания и поглъщания.

BRIC-страните са продължили да играят важна роля в световно-икономическия живот през изминалата година, като Китай и Русия са били сред десетте страни с най-голям ръст на богатите хора по света.

В Китай броят на хората с богатство над 1 млн. долара се е повишил с 7.8%, докато в Русия той е нараснал със значителните 15.5%. В Южна Америка броят на "богаташите" се е повишил с 10.2%.

През изминалата година богатото население на света е насочило повече средства към инвестиции в недвижими имоти, ликвидирайки част от другите си инвестиции, сочи още публикуваното изследване.

Директните инвестиции в недвижима собственост са се повишили с 38% през изминалата година, до ниво от 682 млрд. долара, сочат данните.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg