Бонусите на Уолстрийт достигат 20.8 млрд. долара за 2010 г.

1213
Бонусите на Уолстрийт достигат 20.8 млрд. долара за 2010 г.

Компаниите на Уолстрийт са платили 20.8 млрд. долара под формата на бонуси на служителите си през 2010 г., която е първата пълна година, след края на рецесията в САЩ, информира AP, позовавайки се на данни на на одитора на щата Ню Йорк Томас ДиНаполи.

Сумата отразява преминаването на индустрията към отложени плащания на бонусите и по-високи базови заплати, казва ДиНаполи. "Бонусите, изплатени в брой намаляват, но това не е признак за слабост на Уолстрийт," според него.

Бонусите са намалели с 8% в сравнение с 22.5 млрд. долара плетени за 2009 г. Сумата обаче нараства с 500 млн. долара в сравнение с оценките на ДиНаполи за миналата година. През 2010 г. изплащането на бонусите беше продължено до март и април, което е извън традиционния им период.


Сумата, заделена за бонуси през 2010 г., е с около една трета по-малко в сравнение с изплатените бонуси за 2007 г. преди финансовата криза. През 2008 г. компаниите на Уолстрийт са раздали 17.4 млрд. долара бонуси, въпреки че тази година беше една от най-лошите.

Според доклада на одитора печалбите от традиционните брокерски и дилърски операции на членовете на Нюйоркската фондова борса възлизат на 27.6 млрд. долара през 2010 г., нареждайки се на второ място през годините. Само през 2009 г. печалбите са били повече - 61.4 млрд. долара.

Заплатите, плащани на служителите във финансовата индустрия в Ню Йорк, са нараснали с 21.9% през първата половина на 2010 г. в сравнение със същия период година по-рано, което отразява изоставащите бонуси в брой, по-високите основни заплати и отложените плащания, които са били изчистени.

Индустрията е загубила 30 700 работни места по време на рецесията, което е спад от 16%, или 3.5 пъти повече в сравнение с общия брой на загубените работни места в Ню Йорк. Създадени нови работни места в търговията с ценни книжа в града обаче са били 3 600 в периода август-декември 2010 г.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg