Британците днес живеят над възможностите си

621
Британците днес живеят над възможностите си

Пет милиона британци, или един от всеки десет, навършили пълнолетие, харчи повече отколкото получава, съобщава сайтът за финансови анализи Uswitch.

Общо една пета от британците признават, че на края на месеца нямат нито едно спестено пени.

Според проучването, половината от онези, чиито разходи надвишават доходите им, разчитат на овърдрафт или на кредитни карти.

В изследването са участвали 4 200 пълнолетни лица от цялото Обединено Кралство, като са анализирани и данни, предоставени от британския Национален Статистически Институт (ONS).

В заключение Uswitch коментират, че хората в страната са обхванати от мания за харчене.

Разходите на британците по стоки и услуги, които не са от първа необходимост, са се увеличили с 65% през последното десетилетие, като ръстът при тях е по-висок от този на заплатите за периода (48%).

Най-много са се увеличили разходите за туризъм. За периода 1997–2007 г. средната сума, която те харчат за почивки се е удвоила до 1 068 паунда на година.

За забавления на Острова харчат средно 250 лири на месец.

Броят на издадени кредитни карти за периода 1997-2007 г. е нараснал от 36 млн. на 71 млн.

Счетоводната къща Grant Thornton предрича, че през първите три месеца на 2008 г. около 28 000 британци ще обявят фалит, а за цялата година прогнозират цифрата да достигне до 120 000.

Средните месечни разходи на британците могат да се разбият така: стоки и услуги от първа необходимост – 1 229 паунда, други стоки и услуги – 865 паунда, погасяване на дългове – 356 паунда, остатък 157 лири, при среден доход 2 607 паунда, по данни на Uswitch и ONS.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg