Буш изпрати в Сената спогодба за избягване на двойното данъчно облагане с България

543
Буш изпрати в Сената спогодба за избягване на двойното данъчно облагане с България

Американският президент Джордж Буш е изпратил до Сената на САЩ вчера послание с искане да бъде ратифицирана Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване на укриването на данъчни приходи между САЩ и България.

„Предложеният договор засяга основно укриването на данъци по плащания на дивиденти, лихви и хонорари в отсрещната страна. Още по-важно е, че той елиминира изцяло укриването на данъци върху плащания на дивиденти от пенсионни фондове и лихви, платени на финансови институции в отсрещната страна.

Предложеният договор съдържа положения, съвместими с американската данъчна политика по отношение на договорите, които са насочени към предотвратяване на така нареченото договорно пазаруване. Протоколът за промяна допълнително укрепва тези положения.

„Препоръчвам на сената да одобри скоро и с предимство Предложеният договор и да даде мнението си и съгласието си за ратифициране му“ пише в посланието на американския президент.

БГНЕС, Снимка: БГНЕС/ЕРА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg