Четири IPO-та в САЩ тази седмица

719
Четири IPO-та в САЩ тази седмица

Четири първични публични предлагания (IPO) предстоят тази седмица в САЩ. Това са застрахователната компания CastlePoint Holdings, Cheniere Energy Partners - добиваща природен газ, Glu Mobile - разработва игри за мобилни телефони и Haynes International - производител на високотехнологични сплави.

CastlePoint Holdings е бермудско дружество предлагащо общо и жилищно застраховане, както и презастрахователни услуги, основно за малки компании в САЩ. Фирмата е създадена през ноември 2005 г.

Предложени за продажба са 6.1 млн. акции в ценовия диапазон 13-15 долара. Общите приходи се очаква да бъдат 76.5 млн., като ще се използват за по-нататъшно развитие и бизнес цели.

За миналата година приходите са в размер на 92.5 млн., като нетните спечелени премии представляват 85.4% от тях. Чистата печалба за годината е 10.5 млн. долара.

Cheniere Energy Partners ще разработи и оперира Sabine Pass LNG терминал, чийто строеж започва през март 2005 г. в Луизиана. Съоръжението ще бъде най-големият добивен терминал в Северна Америка с приблизително 4 млрд. кубични фута на ден капацитет. Дружеството има 20-годишна концесия.

Компанията предлага 12.5 млн. акции в диапазон 19-21 долара. Приходите от 96.9 млн. долара ще се използват да закупят държавни ценни книжа с такъв период на плащане на лихвите и такъв размер, че да покриват дистрибуционните такси на компанията.

За 2006 г. Cheniere Energy Partners отчита загуба от 60.8 млн. долара, в сравнение с 4.3 млн. година по-рано.

Glu Mobile е водеща фирма, разработваща игри за мобилни телефони. Портфейлът на компанията включва над 100 игри, достъпни за над 1 млрд. потребители, обслужвани от над 150 мобилни оператори и дистрибутори.

Предлагането включва 7.3 млн. акции на цени между 10 и 12 долара. Приходът от 71.7 млн. долара ще бъде използван за разширяването на международните продажби, както и за маркетингови дейности. Цели се навлизане на пазарите на Латинска Америка, Югоизточна Азия, Европа, Средния изток и Африка.

Приходите за 2006 г. нарастват с 80% до 46.2 млн. долара, спрямо 25.7 млн. долара година по-рано. Оперативните разходи нарастват от 12.8 млн. долара до 15.8 млн. долара за миналата година.

Haynes International е един от най-големите световни производители на високо-технологични никелови и кобалт-базирани сплави. Продуктите на компанията се използват основно в космическите разработки, химическата индустрия, както и при направата на газови торбини.

Компанията предлага 2.1 млн. акции в ценовия диапазон 61-64 долара, като нетните приходи се очаква да бъдат 64 млн. долара, с които ще се изпатят дългове, както и ще бъдат използвани и за инвестиции.

Нетните приходи нарастват с 27.6% ДО 120.5 млн. долара през първото фискално тримесечие на 2007 г. Оперативната печалба достига 23.5 млн. долара, спрямо 7.3 млн. долара за същия период на 2006 г. Нетната печалба е в размер на 13.2 млн. долара при 3.3 млн. година по-рано.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg