Четвърта съвместна парламентарна среща за Лисабонската стратегия

425
Четвърта съвместна парламентарна среща за Лисабонската стратегия

Членове на ЕП и депутати от националните парламенти от 27-те държави членки на ЕС ще се срещнат в Брюксел на 11 и 12 февруари (понеделник и вторник), за да обсъдят бъдещето на Лисабонската стратегия.

Заместник-председателят на ЕП Роди Краца-Цагаропуло и председателят на словенския парламент Франце Цукяти ще съпредседателстват съвместната парламентарна среща. Депутатите ще се разделят на три работни групи, които ще обсъдят следните теми:

- вътрешен пазар и стратегии - изследвания и развитие; отговори на глобализацията
- инвестиции в хората и пазара на труда
- отчитане на напредъка и мониторинг на Лисабонската стратегия

В срещата ще участват българските депутати Иван Колчаков, Надя Кочева, Румен Овчаров, Ясен Попвасилев и Сияна Фудулова.

Българският евродепутат Биляна Раева (АЛДЕ) ще съпредседателства, заедно с депутата от френския Сенат Жан Бизе, третата работна група, която ще обсъди напредъка и мониторинга на Лисабонската стратегия.

Председателят и заместник-председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурао Барозо и Гюнтер Ферхойген също ще участват в срещата.

Това е четвъртата съвместна среща за Лисабонската стратегия. Предишните се състояха през 2007 г., 2005 г. и 2004 г. Целта на тези срещи е да включат националните парламентаристи в дискусията на ниво ЕС. Участието им е важно за постигане на целите, свързани с увеличаването на растежа и работните места, същевременно запазвайки устойчиви околната среда и социалната защита.

Четвъртата съвместна среща ще се състои седмица преди дебата за Лисабонската стратегия в Европейския парламент и гласуване на доклад по тази тема по време на пленарната сесия в Страсбург (16-21 февруари).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg