Чуждестранните инвестиции в Китай с ръст от 12.8% за осемте месеца до август

410
Чуждестранните инвестиции в Китай с ръст от 12.8% за осемте месеца до август

Чуждестранните инвестиции в Китай са се повишили с 12.8%, до 42 млрд. долара за първите осем месеца на годината, в сравнение със същия период на миналата година, посочиха публикувани днес официални правителствени данни.

Регистрирано е било леко понижение в ръста на инвестициите за периода януари-август в сравнение с януари-юли, когато повишението е възлизало на 12.9%, посочиха още статистическите данни.

През август чуждестранните инвестиции в Китай са възлизали на 5 млрд. долара, което е повишение с 11.9% на годишна база.

До голяма степен забавянето в ръста им се предопределя от въведените административни ограничения при чуждестранните инвестиции в недвижими имоти, целящи да ограничат повишението в цените.

Според китайското правителство ръстът в цените на недвижимите имоти ги прави трудно достъпни за китайското население, а в основата му стоят покупките от страна на чуждестранни инвеститори.

Освен върху инвестициите в недвижими имоти правителството на страната въведе ограничения за чуждестранните инвеститори и по отношение на закупуването на китайски компании.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg