Cisco с ръст от 34% в печалбата си за изминалото тримесечие, акциите губят 5%

664
Cisco с ръст от 34% в печалбата си за изминалото тримесечие, акциите губят 5%

Печалбата на технологичния гигант Cisco Systems Inc. за изминалото трето за компанията фискално тримесечие се е повишила с 34%, но въпреки това акциите на компанията регистрираха сериозен спад от над 5% на извънборсовия пазар.

За тримесечието печалбата е възлязла на 1.87 млрд. долара, или 30 цента на акция, на фона на реализираната година по-рано печалба от 1.4 млрд. долара, или 22 цента на акция.

Без да се отчитат еднократните разходи, печалбата е възлязла на 34 цента на акция, или с цент над средните очаквания на анализаторите.

Приходите на компанията са се повишили с 21% за изминалото тримесечие, до 8.87 млрд. долара, превишавайки средните очаквания за 8.76 млрд. долара.

Резултатите разочароваха инвеститорите, които очакваха компанията в по-голяма степен да превиши средните очаквания.

Акциите на компанията регистрираха повишение от 55 цента, или 2%, по време на редовната борсова сесия, след което загубиха 1.64 долара, до ниво от 26.72 долара за акция по време на търговията им на извънборсовия резултат.

През изминалия месец те отбелязаха повишение от 8%.

Анализаторите обясняват поевтиняването на резултатите след изнасянето на данните с опасения на инвеститорите, че компанията ще съумее да запази значителния си темп на растеж, на фона на данните за забавянето на щатската икономика.

За настоящото четвърто тримесечие от ръководството на компанията очакват ръст на продажбите от 15-16% на годишна база до 9.2-9.3 млрд. долара. Средните очаквания на анализаторите бяха за приходи в размер на 9.33 млрд. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg