Делегация на Комисията по международна търговия в ЕП на посещение в България

393
Делегация на Комисията по международна търговия в ЕП на посещение в България

Делегация на Комисията по международна търговия в Европейския парламент ще посети България от 16 до 20 март.

Икономическото развитие на България и по-специално това на Черноморския регион и пристанищата ще бъдат основни теми по време на посещението. В София шестте евродепутати ще се срещнат с Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на външните работи на България.

Българският евродепутат Маруся Любчева е инициатор на посещението.

На 17 март делегацията ще участва в кръгла маса в Бургас под надслов "Българските черноморски общини и политиката на ЕС за сътрудничество в региона на Черно море”, организирана от българските черноморски общини.

На 18 март членовете на ЕП ще се срещнат в Народното събрание с български народни представители и председатели на комисиите по външни работи, по европейски въпроси, по икономическа политика и по околната среда и води. Срещата ще бъде председателствана от заместник-председателя на Комисията по икономическа политика Петър Кънев. След това депутатите ще участват в дискусия "Международна търговия – приоритети на България и Европейския съюз", организирана от Българска стопанска камара.

На 19 март сутринта евродепутатите ще се срещнат с представители на Конфедерацията на независимите синдикати в България. След това ще се проведе срещата със заместник министър-председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин в Министерство на външните работи.

Председателят на Комисията по международна търговия Helmuth Markov (ЕОЛ/СЗЛ, Германия) ще води делегацията. Другите членове са Daniel Varela Suanzes-Carpegna (EНП-EД, Испания), David Martin (ПЕС, Обединено кралство), Vural Öger (ПЕС, Германия), Маруся Любчева (ПЕС, България) и Ryszard Czarnecki (Европа на нациите, Полша).

Посещението на делегацията ще завърши с откриването на фотоизложбата "50 години Европейски парламент", организирана от Информационното бюро на Европейския парламент за България. Фотоизложбата по повод на 50-годишнината на Парламента ще бъде открита от бившия председател на Европейския парламент Enrique Barόn Crespo.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg