Десетте компании, най-желани за работа от младите специалисти в САЩ

1636
Десетте компании, най-желани за работа от младите специалисти в САЩ

Големите компаниите в САЩ предлагат завидни възможности за развитие и динамична кариера на най-добрите от току що дипломиралите се млади специалисти.

Не на последно място трудовите възнаграждения, които най-големите компании предлагат са причина хиляди млади хора да кандидатстват в тях всяка година.

Ето и десетте компании, конкуренцията за работно място в които е най-жестока, според Money.cnn.com:

Lehman Brothers
Седалище: Ню Йорк
Приходи за 2006: 46.7 млрд. долара
Брой на служителите: 27 090
Интернет страница: www.lehman.com
Код: LEH
Бизнес: Финанси

Какво прави компанията толкова привлекателна?
Младите професионалисти отиват там, където са най-големите пари и тъй като Уол Стрийт определено е такова място не е изненадващо, че Lehman е най-предпочитаната компания за работа в САЩ.

Миналата година Lehman нае 530 току що дипломирали се специалисти. Средната стартова заплата на анализаторите в компанията е 60 000 долара годишно. За тези, които предпочитат да развиват кариера извън САЩ, компанията има офиси в големи градове в редица държави – в Лондон, Милано, Париж, Франкфурт, Хонг Конг и Токио.

Electronic Arts
Седалище: Редууд Сити, Калифорния
Приходи за 2006: 3 млрд. долара
Брой служители: 7 200
Интернет страница: http://www.ea.com
Код: ERTS
Бизнес: видео игри

Освен стартовата заплата от 60 000 долара и бонусите (напр. 300 акции за новите софтуерни инженери), всички служители на компанията могат да закупуват нейни акции с 15% отстъпка.

Те получават от пет до десет безплатни игри на година плюс големи отстъпки за продуктите на компанията във всички магазини. Фирмата глези служителите си със служебен фитнес център и безплатна DVD библиотека.

Но не всички могат да работят на такова място – миналата година 5 000 току що дипломирали се специалисти са кандидатствали за работа, но едва 200 са били наети.

Pricewaterhouse Coopers
Седалище: Ню Йорк
Приходи за 2006: 22 млрд. долара
Служители на постоянен договор: 140 000
Интернет страница: www.pwc.com/lookhere
Бизнес: счетоводство

Една от най-големите счетоводни къщи в САЩ наема около 4 000 млади специалисти всяка година – икономисти, адвокати и IT консултанти.

Те получават като стартова заплата 50 000 долара. Компанията избира служителите си чрез специално разработена програма за интервю, базирана на психологическата теория на поведението.

Работата на всички новопостъпили се наблюдава през първите години и ако резултатите са задоволителни, те могат да получат първото си повишение в рамките на първите три години от работата си.

Не е нужно да си дипломиран, за да кандидатстваш – миналата година Pricewaterhouse нае 2 100 стажанти и на всички тях предложи постоянна работа в края на стажа им.

Randstad
Седалище: в Атланта и в Амстердам
Приходи за 2006: 11.1 млрд. долара
Служители на постоянен договор: 2 080 в САЩ ,15 380 в света
Интернет страница: www.us.randstad.com
Бизнес: Човешки ресурси

Компанията може да намери специалисти във всички области. Предлага и 14 000 вида квалификационни курсове, посредством онлайн университета Randstad, в които можете да се обучите на почти всичко.

След първите 30 работни дни на служителите се изплащат пълни здравни осигуровки и се изработва работен план, при изпълнението на който имат възможност да достигнат до годишна заплата от 401 000 долара. След първите 90 дена на работното място те получават 18 дни платена отпуска.

Pacific Northwest National Laboratory
Седалище: Ричланд, САЩ
Служители на постоянен договор: 4 200
Интернет страница: http://www.pnl.gov
Бизнес: в сферата на науката и инженерството

Федералната лаборатория за изследвания, ръководена от Министерството на енергетиката на САЩ, предлага стажове за специалисти със степен бакалавър на науката, а също така и постоянна работа за притежаващите степен бакалавър за следните специалности – физика, ядрено инженерство и химия.

Стартовите възнаграждения са около 45 000 долара на година. Интервюто за работа включва посещение на технически семинар. Компанията предлага гъвкаво работно време и заплаща курсове за допълнителна квалификация.

Rockwell Collins
Седалище: Седар Рапидс, щата Айова
Приходи за 2006: 3.9 млрд. долара
Служители на постоянен договор: 19,000
Интернет страница: www.rockwellcollins.com/careers
Код: COL
Бизнес: инженерен бизнес

Компанията се занимава с комуникации, авиация и електронно инженерство. Ако винаги сте искали да се научите да летите - това е компанията за вас. На всички служители се заплаща курс за обучение за пилоти.

Новопостъпилите получават почти 5 седмици платена отпуска, включително 8 дни зимна отпуска. В САЩ компанията има офиси в Далас, Вашингтон, Мелбърн, Флорида и Сан Хосе, а служителите могат да очакват релокация и в някой от международните офиси в Лондон, Хайделберг и Тулуза. Няколко от последно наетите служители, които работиха в Айова 6 месеца, наскоро бяха пренасочени към офисите на компанията във Франция.


Teach for America
Седалище: Ню Йорк
Брой служители: 600 постоянни и почти 4 400 хонорарни
Интернет страница: www.teachforamerica.org
Бизнес: в сферата на образованието

Тази организация с нетърговска цел обучава висшисти, които нямат опит като преподаватели и ги изпраща в училища в проблемни райони в цялата страна.

Тази година служителите ще работят в 25 области. От основаването си през 1990 г. Teach for America има голям принос към американската образователна система. Повече от 14 000 преподаватели работят по нейните програми и според статистически проучвания, обучените от организацията преподаватели са най-добрите в Америка.

Организацията е оприличавана на Корпуса на Мира в много отношения. Служителите й са отдадени на каузата, работят много часове, но емоционалното удовлетворение от смисъла на работата им е това, което ги привлича.

Qualcomm
Седалище: Сан Диего, Калифорния
Приходи за 2006г.: 7.5 млрд. долара
Брой служители: 11 200
Интернет страница: www.qualcomm.com/careers
Код: QCOM
Бизнес: телекомуникации

Миналата година 35 000 току що дипломирали се кандидатстваха за работа в компанията. Стартовите годишни заплати са малко над 60 000 долара. Новите служители получават 22 дни отпуск в първата година, безплатни опции на компанията и най-добрите възможности са пенсионно осигуряване.

Qualcomm организира международна лятна образователна програма за допълнително усъвършенстване на служителите и за търсене на нови таланти. Стажантите в компанията могат да започнат работа в някой от 20-те офиса в САЩ или в тези в Индия, Китай, Хонг Конг или Южна Корея.

Key Bank
Седалище: Клийвланд, Охайо
2006 Revenues: $4.6 billion Приходи за 2006 г.: 4.6 млрд. долара
Брой служители: 20 000
Интернет страница: www.key.com/jobs
Код: KEY
Бизнес: Банка

Компанията търси млади мотивирани специалисти. Тя предлага 12 седмици интензивно обучение преди започване на работа. Миналата година банката нае 58 млади служители за офиса си в Клийвлънд, чиято стартова заплата бе определена на 45 000 долара на година.

В първата година работещите изпълняват ротационна програма между отделните звена на бизнеса (от финансиране на малък бизнес, до отпускането на заеми, инвестиране и управление на капитал), за да могат да се обучат във всички сфери на работа. След това те имат възможност да бъдат трансферирани в някой от клоновете на банката в Далас, Бостън, Атланта или Ню Йорк.

Northrop Grumman
Седалище: Лос Анджелис, Калифорния
Приходи за 2006 г.: 30.2 млрд. долара
Служители: 123 600
Интернет страница: www.northropgrumman.com

Компанията се занимава с аеротехника и отбранителна техника. Търси млади инженери и бизнес специалисти, които притежават изявени лидерски качества.

Предлага квалификационни курсове и програми за новите си служители. Миналата година компанията получи 3 000 молби за работа. Стартовите заплати са над 50 000 долара на година, компанията заплаща обучението на специалистите. Повече от половината кандидати, които компанията нае миналата година са представители на малцинствата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg