Днешните 30-годишни не са възрастни

86137
Днешните 30-годишни не са възрастни

© Pixabay

Публикувани наскоро данни от щатското Бюро за преброяване на населението показват, че е по-малко вероятно днешните 30-годишни да са достигнали много от важните събитие, които определят хората като възрастни, в сравнение с тези, които са били на 30 г. през 1975 г.

През 1974 г. трима на всеки четирима 30-годишни са имали брак, дете, били са приключили с образованието си и са живеели отделно от родителите си. За сравнение през 2015 г. едва един на всеки четирима е можел да се похвали с това.

Това не са първите данни, които показват, че хората, които към 2015 г. са били на възраст между 18 и 34 г., живеят по-скоро като по-младите хора от недалеченото минало. В момента броят на младите хора, които живеят у дома с родители, доведени родители, баби и дядовци и роднини, е най-висок за последните 75 години, според Trulia, които са анализирали данни на бюрото за преброяване на населението.


Нещо повече, “за първи път в историята най-често срещаната форма на жилищно настаняване сред младите възрастни е в общо жилище с техните родители,” според проучване на мозъчния тръст Pew Research Center.

Младите хора днес също така е по-малко вероятно да са сключили брак до 34-годишна възраст, в сравнение с което и да било предишно поколение, според данните на Pew. През 1960 г. само един на 10 души на възраст между 25 и 34 г. никога не е имал граждански брак, докато днес тази група е близо 50%.

Представителите на поколението, което към 2015 г. са били на възраст между 18 и 35 г., отлагат раждането на деца по-дълго, отколкото предишните поколения като много от тях дори твърдят, че не искат никога да имат деца. Раждаемостта сред жените на възраст между 20 и 30 г. е най-ниска в сравнение с което и да било друго поколение млади жени в историята на САЩ, сочи проучване на Urban Institute. Нещо повече един на всеки трима казва, че не иска никога да има деца, според проучване на Cassandra Report.

Една от причините много от младите амариканци да отлагат много от тези важни събития, считани за присъщи на възрастните, е бремето от техните студентски заеми. Над 50% от тях споделят, че са отлагали важно събитие в живота си заради тези заеми, пише MarketWatch.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg