Добри резултати от Yahoo и Intel зарадваха щатските инвеститори

599
Добри резултати от Yahoo и Intel зарадваха щатските инвеститори

Щатската интернет компания Yahoo Inc. внесе оптимизъм на пазара с изнасянето на по-добри от очакванията резултати за изминалото трето тримесечие.

Вчера от компанията отчетоха печалба в размер на 151.3 млн. долара за трите месеца, приключили през септември, което бе с 5% под резултата, постигнат през сравнимото тримесечие на миналата година.

Разпределена на броя на акциите на компанията, печалбата възлезе на 11 цента, което превиши средните очаквания на инвеститори и анализатори за такава в размер на 8 цента.

След изнасянето на данните акциите на компанията се повишиха с 2.39 долара, или 9%, след като приключиха редовната борсова сесия с понижение от 1.17 долара, до ниво от 26.69 долара за брой.

Като се приспаднат комисионите, плащани от компанията на субконтракторите, приходите за тримесечието са възлезли на 1.28 млрд. долара, което бе с близо 40 млн. долара над средните очаквания на анализаторите.

Добри резултати вчера изнесоха и от най-големия световен производител на чипове - щатската компания Intel Corp.

От там регистрираха повишение от 43% в печалбата си за изминалото трето тримесечие, като растящите продажби са съдействали за неутрализирането на спада в цените на чипове.

За периода от компанията отчетоха печалба в размер на 1.86 млрд. долара, или 31 цента на акция, което се оказа с цент над средните очаквания на анализаторите. За сравнение, през сравнимото тримесечие на миналата година резултатът на компанията възлезе на 1.3 млрд. долара, или 22 цента на акция.

Приходите на Intel за тримесечието са се повишили с 15% на годишна база, до 10.09 млрд. долара, на фона на средните очаквания за такива от 9.62 млрд. долара от анализаторите.

За четвъртото тримесечие от ръководството очакват приходите на компанията да са в диапазона между 10.5 и 11.1 млрд. долара, което е над средните прогнози за 10.42 млрд. долара.

След положителните новини акциите на компанията отбелязаха повишение от близо 5% на извънборсовия пазар.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg