Джак Ма и Bayer създават блокчейн земеделска система

748
Джак Ма и Bayer създават блокчейн земеделска система

© Bayer Crop Science

Bayer Crop Science и Ant Financial, платежната компания на Alibaba, ще разработват съвместно блокчейн система за мониторинг на земеделска продукция.

Компаниите подписаха инвестиционно намерение за използване на блокчейн технологията за подобряване на ефективността в земеделието и повишаване на доходите на земеделците, чрез гарантиране високото качество на продукцията.

Споразумението ще събере в общ проект портфолиото и дигиталните земеделски технологии на германската компания Bayer Crop Science и блокчейн дивизията на Ant Finance, базирана в Ханджоу, Китай.


Двете компании не разкриха информация за размера и параметрите по сделката, предава CoinDesk. 

„Заедно с Bayer, нашето изследване на блокчейн технологията в земеделието ще подобри прозрачността и наличността във веригата за доставки, като ще донесе повече стойност за потребителите, земеделците и обществото.”, казва Джоф Чанг, вицепрезидент и генерален мениджър на Intelligent Technology Group, част от Ant Financial.

Ant Financial, основана през 2014 година, се притежава на 33% от Alibaba, компанията на известния китайски предприемач Джак Ма.

Сред брандовете на Ant Financial изпъква Alipay, една от двете доминантни платформи за мобилни разплащания в Китай.

Компанията има редица инвестиции в блокчейн проекти през последните години. През 2018 година, Ant Financial набра финансиране от 14 млрд. долара за вложения в разработки на нови технологии като блокчейн, изкуствен интелект и Интернет на нещата.

По-рано през септември Ant Financial обяви, че ще разработи блокчейн система за платформи занимаващи се с благотворителност, подобрявайки прозрачността в процеса по набиране на дарения, пресичайки евентуални опити за злоупотреба с тях.

През май компанията инвестира 10 млн. долара в QEDIT, разработчик на решения за поверителност на база блокчейн.

През март конгломератът основа две нови компании в Шанхай - Ant Blockchain Technology и Ant Doublechain Technology.

Ant Financial работи и по проект за внедряване на блокчейн технологията в услуга за трансфер на пари през граница.

Как 5G ще промени земеделието?5G мобилната мрежа от ново поколение има сериозен потенциал да промени редица индустрии, включително една от най-старите в света – земеделието

През миналата година компанията представи система за трансфер на средства между Филипините и Хонконг.

Това ще се окаже доста интересна ниша в бъдеще, тъй като именно там се цели Facebook със своя собствен блокчейн проект на име Libra.

Bayer Crop Science, която придоби Monsanto през 2018 година, работи активно по блокчейн разработки.

По-рано през тази година, комапнията подписа сделка с BlockApps, отделила се фирма от ConsenSys.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg