Джим Роджърс: Следващата рецесия идва около 2012 г.

1944
Джим Роджърс: Следващата рецесия идва около 2012 г.

Нова рецесия ще настъпи около 2012 г., но централните банки вече няма да могат да я преодолеят с новонапечатани пари, казва пред CNBC Джим Роджърс, председател на Rogers Holdings.

Централната банка на Индия днес вдигна основната си лихва, присъединявайки се към други централни банки, като тези на Канада и Норвегия във вдигането на лихвите като мярка срещу инфлацията.

Наистина имаме инфлация по света... повечето централни банки трябва да "подадат оставка", казва Роджърс.

Открай време в САЩ винаги е имало рецесия на всеки четири до шест години и това означава, че следващата ще настъпи около 2012 г., според Роджърс, пионер в хеджфондовете, който основава фонда Quantum заедно с Джордж Сорос през 1970 г.

"Когато следващата рецесия дойде, обаче, светът ще бъде в по-лоша форма, защото той вече изстреля всичките си патрони," казва Роджърс.

"Дали г-н Бернанке ще напечата още повече пари? Не, дърветата на света просто ще се свършат," добавя Роджърс.

Фактът, че резултатите на компаниите за второто тримесечие са по-добри от очакваните, не означава непременно, че възстановяването е по-добро от очакваното, смята инвеститорът.

"Сигурен съм, че част от всичко това представлява управление на очакванията, но спомнете си само какво е сравнението. Говорим все пак за второто тримесечие на 2009 г. когато смятахме, че идва краят на света," казва Роджърс.

"Притеснявайте се за следващата година, не се притеснявайте за второто тримесечие сега. То е история," добавя Роджърс.

Роджърс потвърждава възгледа си, че стрес тестовете на европейските банки са били просто едно PR упражнение и казва, че все още притежава евро.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Congratulations to the analogues на Глупакус Булгарикус
# 0
08:07 | 28 July 2010
те (analogues на Глупакус/Балъкус Булгарикус) ще преобразят светЪ , като го направят по свой образ и подобие ........на нужник и ние сме се заели с тази задача още през 1944 год - резултатите към днешна дата хич не са за пренебрегване.
Diversified assets after the world crisis
# 1
18:07 | 27 July 2010
Congratulations to the team of Profit.bg.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg