ECOMONDO и KEY ENERGY в отговор на „зеленото“ предизвикателство

1576
ECOMONDO и KEY ENERGY в отговор на „зеленото“ предизвикателство

От 8 до 11 ноември тази година изложбената платформа на Панаира в Римини ще разшири капацитета на своите брандове за да покрие всички директиви на европейското законодателство за околната среда (вода, енергия отпадъци и др.) от гледна точка на бизнеса.

Следвайки двете основни теми: кръгова икономика и климатични промени се появяват новите раздели: Мониторинг и контрол и Товарене и разтоварване на материали, подемни съоръжения и логистика.

Една голяма платформа с две основни направления и една цел: да води италианските компании към „зелената“ революция. ECOMONDO и KEY ENERGY (на Панаира в Римини от 8 до 11 ноември) откриват двадесетото си издание, развивайки изложбената си оферта в две основни насоки: изменение на климата и кръгова икономика.

Организационната машина на изложението в Римини рестартира след големия успех, постигнат през 2015 г., когато професионалните посетители бяха 103 514 (+1,68% в сравнение с 2014 г.).

Броят им обхваща планираното увеличение на чуждестранния компонент, представен от почти 11 000 професионалисти и 500 купувачи от цял свят. За отбелязване е многобройното присъствие от Иран и Китай, организирано съвместно с Министерството на околната среда.

Наред с традиционните за Ecomondo/Key Energy изложбени сектори като: събиране, преработка и транспортиране на отпадъци; оползотворяване и преработка на отпадъци; биобазирана индустрия; рекултивиране на замърсени терени; пречистване на вода и въздух, на това издание се открояват новите раздели Мониторинг и контрол и Товарене и разтоварване на материали, подемни съоръжения и логистика, както и прегледът на разпространения опит в областта на кръговата икономика.

И още – акценти върху енергийната ефективност в индустрията с така наречената „бяла еволюция“ и решения с градско приложение в зоната Интелигентни градове, която ще се превърне в своеобразен център, където ще бъдат видими пътищата към различните видове ефективност – от енергийната до тази в строителството.

Първата изложбена зона ще бъде посветена на машините и оборудването за обработка на товари, повдигане на материали, органични и неорганични отпадъци, стоки и хора (припомняме, че още от изложението през 2015 г. разделът за обработка на товари и повдигане на отпадъци беше обединен със сектора за рециклиране в строителството, давайки началото на Inertech – един уникален вертикален проект, обхващащ цялата индустриална верига: от съоръженията за транспортиране на отпадъци до окомплектовката, и от рециклирането на материалите от строителство и разрушаването на сгради и пътища до повторната им употреба).

Втората изложбена зона ще включва мониторинга на замърсителите в системите „Въздух и Вода“. Проектът е породен от необходимостта да се акцентира върху един жизненоважен елемент за всички дейности, свързани с ECOMONDO, с цел да се превърне във водещо събитие за отрасъла в Средиземноморието.

Висококвалифицираната конферентна оферта, която винаги е била ключов елемент за събитието в Римини, ще насочи усилията си към силна културна промоция на преработените материали и кръговата икономика. Научно-техническите комитети отново ще бъдат ръководени от проф. Фабио Фава (ECOMONDO) и инж. Джани Силвестрини (KEY ENERGY).

ECOMONDO и KEY ENERGY ще бъдат разширени и допълнени с: KEY WIND – италианското събитие, обединяващо фирмите от сектора вятърна енергия, и H2R Mobility for Sustainability с големите автомобилни марки и техните авангардни модели: автомобили, задвижвани с метан, с пропан-бутан, с електричество или с хибридно захранване.

За допълнителна информация за събитието, както и за организирането на българска бизнес делегация, която ще посети предстоящото издание на ECOMONDO / KEY ENERGY се свържете с ЕКСПО БИЗНЕС ПАРТНЕРС, ул. Княз Борис I №63, ап. 2, София 1000, тел.: 0899190961, office@expobusinesspartners.net, www.expobusinesspartners.net.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg