Един от всеки осем германци под прага на бедността

527
Един от всеки осем германци под прага на бедността

Изнесено проучване на немското правителство сочи, че един от всеки осем граждани на страната живее на или под прага на бедността, за който се приемат 781 евро на месец след данъци.

Около 13% от немското население е под тази граница, за която се приема 60% от средния доход в страната след данъци.

Други 13% от населението се оказва над посочената граница, защото получава помощи от държавата.

Според министъра на социалните грижи в страната трябва да се вземат адекватни мерки за гарантиране на заплатите на населението на "разумни нива", които да гарантират стандарта на живот в страната.

Данните са в известна степен тревожни, като е регистрирано повишение на бедните в страната, в сравнение с 2005 г., когато те са възлизали на 11% от населението на страната.

Това става въпреки факта, че безработицата във водещата европейска икономика е отбелязала понижение през последните години.

Първият доклад за бедност в Германия е бил публикуван през 1998 г., когато тя е възлизала на 12%.

През изминалата година бяха изнесени данни за ръста на немската икономика, която е нараснала с 1.5% през първото тримесечие на годината или най-голямото и повишение от 12 години насам. В същото време нивото на безработица е при 15-годишен минимум за изминалата година.

В страната са мигрирали 683 000 работници през изминалата година, докато границата й са напуснали 635 000 души.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg