Енел инвестира 300 млн. евро до 2010 г.

462
Енел инвестира 300 млн. евро до 2010 г.

Главният изпълнителен директор и главен мениджър на Енел, Фулвио Конти, обяви, че до 2010 г. Енел ще изгради соларни електрически станции с капацитет от над 35 MW, достатъчни да захранят с електроенергия град с 20 000 жители и да предотвратят отделянето на 30 000 тона въглероден диоксид в атмосферата.

Инвестицията е за приблизително 300 милиона евро и е част от Плана за опазване на околната среда на Енел.

На 14 декември 2006 г. Енел представи програмата си за разработване на възобновяеми енергийни източници (вятър, вода, слънчева енергия, биогорива и естествената топлина на земната повърхност), както и за проучването и разработването на нови технологии, опазващи околната среда. Целта на програмата е производството на енергия да бъде съчетано с опазването на околната среда и редуцирането на риска от промени в климата.

В Италия Енел е инсталирала повече от една трета от всички фотоволтаични соларни панели в битови, обществени и търговски обекти.

В България компанията е мажоритарен акционер в ТЕЦ Енел Марица Изток 3 и кандидатства за стратегически инвеститор в проекта за АЕЦ Белене.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg