Енел с 1 млрд. евро печалба за първото тримесечие

444
Енел с 1 млрд. евро печалба за първото тримесечие

Бордът на директорите на италианската енергийна компания Енел, председателстван от Пиеро Нюди, прие финансовите резултати на групата към 31 март 2008 г., информираха от дружеството за Profit.bg.

Нетната печалба на компанията за периода е 1.004 млрд. евро, а постъпленията са 15.08 млрд. евро, като нарастват с 55% спрямо първото тримесечие на 2007 г.

По повод финансовите резултати на компанията, Фулвио Конти, изпълнителен директор и управител на Енел, коментира: “Продължилият растеж на показателите на италианския пазар, както и развитието на международните операции, ни позволяват да прогнозираме, че оперативните резултати за 2008 г. ще бъдат по-високи от отчетените през 2007 г.”

През първото тримесечие на 2008 г. произведената от Енел Груп електроенергия е 57.9 TWh, като от тях 16.2% са от ядрени централи, 27.5% са от възобновяеми източници (водни, вятърни, геотермални и биомаса) и 56.3% са от топлоелектрически централи.

Енел е най-голямата енергийна компания в Италия и втората по инсталирани мощности в Европа. В България е мажоритарен собственик на ТЕЦ “Енел Марица Изток 3”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg