Еnel влезе в Dow Jones Sustainability Index 2010

748
Еnel влезе в Dow Jones Sustainability Index 2010

За шеста поредна година най-голямата италианска енергийна компания Еnel бе допусната до индекса за устойчивост Dow Jones STOXX Sustainability Index, както и до по-селективния Dow Jones Sustainability World Index.

DJSI World включва 10% от 2500-те най-значими компании в света, избрани на базата на тяхната устойчивост. Според консултантската компания SAM и Dow Jones, Enel е и лидер по устойчивост в електроенергийния сектор.

Отчасти благодарение на консолидацията и включването на руската компания ОГК-5 и на Endesa в Испания и Латинска Америка представянето на Enel в социалния сектор и опазването на околната среда на индекса Dow Jones Sustainability World се подобри спрямо миналогодишната оценка.

Dow Jones Sustainability World Index покрива 250 водещи компании от цял свят, избрани по финансови, екологични и социални критерии. За да бъдат избрани, компаниите трябва периодично да демонстрират, чрез редовни срещи с анализатори и попълването на годишен въпросник, че въвеждат практики, водещи до устойчивост.

Етичното представяне на Enel беше признато и чрез включването на компанията в други индекси за устойчивост. Вече много години групата Enel има постоянно присъствие в основни индекси, следени от етични фондове, като Global Top 25 Ethical и Global Renewable Energy Equity, съставяни от E-Capital Partners.

Enel е сред първите световни компании, получили за трета поредна година най-високия А+ рейтинг за съответствие и прилагане на насоките GRI-G3 на Global Reporting Initiative.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg