ЕС финансира подобряване жилищата на бедни общности

413
ЕС финансира подобряване жилищата на бедни общности

Бедните общности във всички държави членки могат да получат финансиране от регионалните фондове на ЕС за ремонт или замяна на съществуващи жилища, съгласно регламент, който беше приет в ЕП на 10 февруари.

До момента само подобрения в жилищата в градските райони в 12-те нови държави членки можеха да получат финансиране от Европейския фонд за регионално развитие. Миналата година вече бяха внесени промени в правилата на регионалния фонд, така че да могат да бъдат финансирани мерки за подобряване на енергийната ефективност на жилищата.

Приемането на измененията в регламента, което вече беше договорено между Парламента и Съвета, ще позволи на всички 27 държави членки да използват средствата от този фонд (в допълнение към други източници) за реновиране на съществуващи жилища на маргинализирани общности или за тяхната замяна с нови, независимо от района, в който се намират (градски или селски).

Законодателството обхваща всички "маргинализирани общности", между които ромските - в момента най-голямата маргинализирана социална група в Европа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg