ЕС харчи 30 млн. евро за офиси, ползвани 1 ден на седмица

965
ЕС харчи 30 млн. евро за офиси, ползвани 1 ден на седмица

ЕС ще похарчи 30 млн. евро за подобрения и разширяване на офисите на Европейския парламент в Страсбург, пише The Telegraph.

Обновените и разширени офиси ще бъдат използвани само по време на 11-те пленарни сесии на Европейския парламент годишно, всяка от които продължава по четири дни.

Наличието на второ седалище на Европейския парламент в Страсбург е странен момент в Европейската конституция, според която 736-те евродепутати и хилядите техни подчинени трябва да бъдат превозвани всеки месец от Брюксел до Франция, където парламентът провежда ежемесечните си пленарни заседания.

Седмица по-късно те биват връщани обратно на цена от 234 млн. долара годишно. Това означава, че офисите на Европейския парламент в Страсбург обикновено не се използват в шест от всеки седем дни.

Почти един път на месец, всеки месец, 25 камиона напускат Брюксел, за да пропътуват близо 350-те км до Страсбург. Те превозват огромно количество офис документи на евродепутати, служебни лица и преводачи.

По конфиденциални предложения, обсъдени през тази седмица от администрацията на парламента, сграда, която е собственост на Съвета на Европа, ще бъде закупена и обновена на стойност близо 16 млн. евро.

Обновяването на настоящите офиси пък ще бъде на стойност 14 млн. евро, с което ще бъде увеличена големината на личните офиси на евродепутатите и ще се направят 371 нови работни пространства за техните асистенти.

Сградите, които ще се обновяват, са закупени преди 5 години на цена от над 530 млн. евро и стоят празни 9 месеца в годината.

Франция блокира всякакви опити тези ежемесечни пътувания да Страсбург да бъдат премахнати.

Според страната наличието на седалище на Европейския парламент в Страсбург представлява сдобряването на Франция и Германия след Втората световна война.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...