Eurasia Gold ще набира капитал от 150 млн. долара в Лондон през следващия месец

391
Eurasia Gold ще набира капитал от 150 млн. долара в Лондон през следващия месец

Казахстанската златодобивна компания Eurasia Gold Inc., частична собственост на милиардера Виктор Векселберг, планира да набере капитал в размер на 150 млн. долара, посредством продажба на акции на лондонската фондова борса през следващия месец.
Компанията вече е листната и се търгува на фондовата борса в Торонто, като ще продаде нови деноминирани в долари акции на лондонската борса.

Мениджър по продажбата на акциите ще бъдат Nomura International и Uralsib Financial Corp.

След продажбата се очаква пазарната капитализация на компанията да възлезе в диапазона между 450 и 500 млн. долара, като набраните средства ще бъдат използвани за разрастване на бизнеса на компанията.

От там планират значително да увеличат добива на злато от добитите през изминалата година 66 000 унции до 350 000 унции годишно до 2010 година, чрез закупуването на златно-медни рудници в Киргистан и сребърни в Таджикистан.

Очаква се близо две трети от производството да е на злато и останалата една трета предимно на мед.

Компанията е 54% собственост на основателя си Кумар Мукашев и неговото семейство, докато милиардерът Векселберг притежава около 24% от нея, посредством инвестиционни си фонд Renova, като след продажбата на новите акции делът му се очаква да намалее до около 12%.

Делът на фамилията Мукашев ще се понижи до малко над 50% след продажбата на новите акции, става ясно от публикуваните в Bloomberg данни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg