Европейската дългова криза отново излиза на преден план

2318
Европейската дългова криза отново излиза на преден план

За пръв път от миналото лято инвеститорите посочват дълговата криза в Европа като най-голяма потенциална опасност пред финансовите пазари.

Очакванията за решаване на „фискалната пропаст“ в САЩ бяха изместили интереса за инвеститорите, а рискът от ненамиране на решение на този проблем се сочеше като най-голяма заплаха пред пазарите.

В крайна сметка инвеститорите отново се връщат към проблемите на Европа, като фактор, застрашаващ в най-голяма степен стабилността, предвид на намереното в някаква степен решение на щатските бюджетни въпроси.


Дълговата криза на стария континент е посочена като най-голяма опасност от 37% от анкетираните от BofA Merrill Lynch портфолио мениджъри в парични фондове, като за сравнение според 31% най-голямата заплаха в момента е „фискалната пропаст“ в САЩ.

На трето място като заплаха пред световните финансови пазари специалистите поставят забавянето в ръста на китайската икономика, посочен от 18% от анкетираните 86 анализатора.

Други причини посочени като най-голяма заплаха за пазарите са заели 14% от дадените.

Близо половината от участвалите в анкетата смятат, че разходите на щатските домакинства, както и енергийната независимост на САЩ могат да компенсират до голяма степен негативните ефекти от „фискалната пропаст“. 37% изразяват противоположно мнение.

Българският бизнес

Всичко по темата Дълговата криза

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg