Европейски организации на емитентите обединяват усилия

444
Европейски организации на емитентите обединяват усилия

EALIC и UNIQUE - двете организации, представляващи преобладаващата част от публичните компании в Европа, постигнаха споразумение за сливане по време на заседание на Борда на директорите в Брюксел. Сливането, което е вече факт, се разглежда като съществено укрепване на позицията на емитентите в стремежа им към добре функциониращи и ликвидни европейски финансови пазари.

Към март 2008 г., обновената организация ще е известна като „EuropeanIssuers”. “EuropeanIssuers” ще обединява над 9 200 публични компании с пазарна капитализация, надхвърляща 8 500 милиарда евро.

Председател на новата организация ще бъде сегашният председател на EALIC Жак Шравен. Сегашният председател на UNIQUE и изп. директор на Quoted Companies Alliance Джон Пиерс и Рюдигер Вон Розен - управляващ директор на Deutsches Aktieninstitut, заедно с Жан Мартин Фолз, председател на AFEP и Лука Гаравоглия, председател на Davide Campari Milano, ще изпълняват длъжностите на зам.-председатели на организацията. “EuropeanIssuers” ще има офиси в Брюксел с постоянен секретариат, ръководен от Дориен Франсес, сегашен генерален секретар на EALIC.

“EuropeanIssuers” ще обедини познанията и опита на двете съществуващи организации(EALIC е основана през 2002г., а UNIQUE - през 2003 г.). Двете структури се фокусират върху въпроси, свързани с капиталовите пазари, както и върху регулацията и правната рамка, касаещи компаниите, чиито акции са приети за публична търговия в ЕС. Сред основните теми на интерес са защита правата на акционерите, корпоративното управление, клиринг и сетълмент, както и финансовото отчитане и одит.

EALIC е Европейска Асоциация на Публични Дружества, с членове от седем страни, членки на Европейския съюз: Белгия, Франция, Италия, Холандия, Полша, Португалия и Испания.

UNIQUE – Съюз на Емитентите в Европа, обединява членове от седем държави от Европейския съюз: България, Кипър, Финландия, Франция, Германия, Гърция и Великобритания, а така също и Швейцария.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg